新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+27
Timmy11Wong
oceancalvin
rickyyip1234
milk tea
BillyHerrington
andrewlyh
Mao_gonglei
wenove
w4edward
Wod_hkg
eventide
Epic Noob
KK Lau
ckdot
dracula_int
rigel7
kennethhon
TheSpace
last me
Paimmno
VLKR
70sPoverty
Dingo0410
Xenon Ng
Kotobuki Nanase
Cocacola123
MirrorWong
31 posters

說好的 黨聚 呢

投票

黨聚做什麼好

[ 23 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left26%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [26%] 
    [ 9 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left10%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [10%] 
    [ 3 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left3%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [3%] 
    [ 8 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left9%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [9%] 
    [ 14 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left16%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [16%] 
    [ 14 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left16%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [16%] 
    [ 12 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left14%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [14%] 
    [ 5 ]
    說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_left6%說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Bar_right [6%] 

總投票數: 88
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199
    注冊日期 : 2010-11-20

說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Empty 回復: 說好的 黨聚 呢

發表 由 TheSpace 周六 6月 04, 2011 7:02 pm

BillyHerrington 寫到:救命
    你都要叫救命睇嚟真係好重口sosad
    wenove
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 141
    警章 : 189
    注冊日期 : 2011-02-17

說好的 黨聚 呢 - 頁 4 Empty 回復: 說好的 黨聚 呢

發表 由 wenove 周六 6月 04, 2011 9:17 pm

mirror你個菊花交出黎先,我地就會玩歐美海軍派對 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 346896
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周日 6月 05, 2011 1:41 am

MirrorWong 寫到:
    eventide 寫到:
    咁你就要乖乖地交出你既菊花讓我玩弄 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706

說好的 黨聚 呢 - 頁 4 B5oLG

唏唏
    你又知道你不會享受這過程? 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 565975 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 565975 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 833331 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 834888 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 635307

等我數下先,1……2……3……次元數太多點享受呀? 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 975324
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

文章數 : 250
    警章 : 282
    注冊日期 : 2011-04-10

發表 由 MirrorWong 周一 6月 06, 2011 11:29 pm

請返回正題 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 218670
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

發表 由 BillyHerrington 周二 6月 07, 2011 1:05 am

TheSpace 寫到:
    我諗起早兩晚既「連billy都話仆街o既....... 應該係超級仆街」
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

發表 由 BillyHerrington 周二 6月 07, 2011 1:06 am

MirrorWong 寫到:請返回正題 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 218670
    有冇得冠名贊助?例如叫插或被插黨聚?
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 6月 07, 2011 1:29 am

BillyHerrington 寫到:
    我諗起早兩晚既「連billy都話仆街o既....... 應該係超級仆街」

sosad 真係抽得好應
    w4edward
    w4edward
    高級老散
    高級老散

文章數 : 46
    警章 : 56
    注冊日期 : 2010-12-09

發表 由 w4edward 周二 6月 07, 2011 2:15 am

呢個post到底拎黎做咩 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 651653
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 6月 07, 2011 8:26 am

w4edward 寫到:呢個post到底拎黎做咩 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 651653

投票黨聚做乜, 同埋傾下d細節, 傾傾下去左菊花 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 975324
    都係我唔好啦 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 975324
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 Kotobuki Nanase 周二 6月 07, 2011 10:27 am

w4edward 寫到:呢個post到底拎黎做咩 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 651653

投票黨聚做乜, 同埋傾下d細節, 傾傾下去左菊花 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 975324

順理成章搞歐美海軍聚會 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 22378
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 6月 07, 2011 5:18 pm

Kotobuki Nanase 寫到:

順理成章搞歐美海軍聚會 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 22378

這個... 我想玩大家的菊花, 可是我不想大家玩我的菊花! 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706
    Mao_gonglei
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 184
    警章 : 260
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 Mao_gonglei 周三 6月 08, 2011 12:11 am

這個... 我想玩大家的菊花, 可是我不想大家玩我的菊花! 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706

那你想玩的是其他是洞吧。
    還有兩洞兩手,是跟機定先到先得?
    另外玩腳的請舉手!
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周三 6月 08, 2011 12:17 am

Mao_gonglei 寫到:

那你想玩的是其他是洞吧。
    還有兩洞兩手,是跟機定先到先得?
    另外玩腳的請舉手!

主辦人先得 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 565975
    我要玩腳呀說好的 黨聚 呢 - 頁 4 635307
    v仔的腳 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 833331
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

發表 由 TheSpace 周三 6月 08, 2011 12:48 am

舉手

其實我係嚟推post 好似係
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周三 6月 08, 2011 1:09 am

TheSpace 寫到:舉手

其實我係嚟推post 好似係

推呀推呀 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 540831 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 540831 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 733706
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周三 6月 08, 2011 1:27 am

說好的 黨聚 呢 - 頁 4 NE5zP
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周三 6月 08, 2011 2:39 am

eventide 寫到:

說好的 黨聚 呢 - 頁 4 NE5zP

sosad
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 KK Lau 周四 6月 09, 2011 2:41 pm

都係暑假先架啦? 就翻中學 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 464734

(唔好再講捐隆啦, 你地屋企應該大把廁紙筒掛???)
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周四 6月 09, 2011 5:46 pm

KK Lau 寫到:都係暑假先架啦? 就翻中學 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 464734

(唔好再講捐隆啦, 你地屋企應該大把廁紙筒掛???)

係呀, 同埋番工d人應該係星期6日先得閒?
    我盡量係星期日搞囉~~

同埋中學生考完試之後既試後活動期間既週末都ok既~

唔明白
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周四 6月 09, 2011 6:35 pm

其實呢無可能就曬每1個人既~

一係南丫島/長洲一日遊, 全日飲飲食食咁樣, 我靜係知長洲有度有沙灘, 可以玩下集體遊戲
    (因為飯聚呢就好普通, 你去邊玩都好, 實食飯既... 或者可以去cafe 都不失為一個好既飯聚地點)

一係踩單車食野(都係大尾篤架啦? 我唔熟路)

一係唱k, 唱完k又係食飯啦.... 悶就悶左d.. 想唔悶既可以去美國冒險lol..., 不過就岩d唔想曬同出汗既人

至於..好受大家歡迎既天橋底想當年... 其實就可以當係其中一個節目既, 總唔可能全日都係天橋底..嚇親d人啦~

我唔介意大家全部都搞, 不過每1個活動都需要1個帶隊~
    例如plan好全日有咩遊戲, 去邊d地方食野咁樣, 當然唔係獨栽的~
    大家都幫手諗下, 有咩想玩想食就提出~
    而帶隊最重要就係要帶路...
    我之所以唔做帶隊係因為我唔識路啦, 比較少出街~ 我唔想帶大家集體迷路呀~~

大家仲有咩意見??? 我考完試就會plan日期同活動內容架啦!
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周四 6月 09, 2011 10:04 pm

單車
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

發表 由 TheSpace 周四 6月 09, 2011 10:59 pm

ckdot 寫到:單車
    難離難捨 想抱緊些 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 50966
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

發表 由 TheSpace 周四 6月 09, 2011 11:01 pm

MirrorWong 寫到:其實呢無可能就曬每1個人既~

一係南丫島/長洲一日遊, 全日飲飲食食咁樣, 我靜係知長洲有度有沙灘, 可以玩下集體遊戲
    (因為飯聚呢就好普通, 你去邊玩都好, 實食飯既... 或者可以去cafe 都不失為一個好既飯聚地點)

一係唱k, 唱完k又係食飯啦.... 悶就悶左d.. 想唔悶既可以去美國冒險lol..., 不過就岩d唔想曬同出汗既人

至於..好受大家歡迎既天橋底想當年... 其實就可以當係其中一個節目既, 總唔可能全日都係天橋底..嚇親d人啦~

例如plan好全日有咩遊戲, 去邊d地方食野咁樣, 當然唔係獨栽的~
    我之所以唔做帶隊係因為我唔識路啦, 比較少出街~ 我唔想帶大家集體迷路呀~~

大家仲有咩意見??? 我考完試就會plan日期同活動內容架啦!
    長州一日,可以踩單車+沙灘 然後係沙灘話當年 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 50966 仲可以踢波/打波 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 50966
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周五 6月 10, 2011 12:08 am

ckdot 寫到:單車

單車你負責帶隊?
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周五 6月 10, 2011 12:10 am

MirrorWong 寫到:其實呢無可能就曬每1個人既~

長州一日,可以踩單車+沙灘 然後係沙灘話當年 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 50966 仲可以踢波/打波 說好的 黨聚 呢 - 頁 4 50966

去長洲唔係問題

我覺得踩單車可以分開搞, 咁呢係長洲可以集中玩其他野~

入去, 食食食>沙灘玩玩玩>食食食
    日落便歸家~Smile

現在的時間是 周日 五月 19, 2024 3:20 pm