新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+27
Timmy11Wong
oceancalvin
rickyyip1234
milk tea
BillyHerrington
andrewlyh
Mao_gonglei
wenove
w4edward
Wod_hkg
eventide
Epic Noob
KK Lau
ckdot
dracula_int
rigel7
kennethhon
TheSpace
last me
Paimmno
VLKR
70sPoverty
Dingo0410
Xenon Ng
Kotobuki Nanase
Cocacola123
MirrorWong
31 posters

說好的 黨聚 呢

投票

黨聚做什麼好

[ 23 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left26%說好的 黨聚 呢 Bar_right [26%] 
    [ 9 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left10%說好的 黨聚 呢 Bar_right [10%] 
    [ 3 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left3%說好的 黨聚 呢 Bar_right [3%] 
    [ 8 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left9%說好的 黨聚 呢 Bar_right [9%] 
    [ 14 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left16%說好的 黨聚 呢 Bar_right [16%] 
    [ 14 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left16%說好的 黨聚 呢 Bar_right [16%] 
    [ 12 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left14%說好的 黨聚 呢 Bar_right [14%] 
    [ 5 ]
    說好的 黨聚 呢 Bar_left6%說好的 黨聚 呢 Bar_right [6%] 

總投票數: 88
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

文章數 : 250
    警章 : 282
    注冊日期 : 2011-04-10

說好的 黨聚 呢 Empty 說好的 黨聚 呢

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 12:19 am

<<更新建議>>
    入長洲。
    踩單車。

有關日期呢, 都係6月28後至暑假期間架啦
    傾定去邊先

飯聚可以係韓燒, 或者去cafe, 或者私房菜, 大家可以回帖建議~
    本人比較出去食飯~無咩諗頭。

如果唔想去某d地方, 請講下有咩原因
    或者你簡左果d, 你支持既選項, 比少少活動既詳細建議

覺得自己會去的, 強帖留名

btw, 我唔係搞手, 我負責開帖!!!!

小小福利!

說好的 黨聚 呢 103959hk33i3nhqiubhiiu

說好的 黨聚 呢 103951oaef633adxciffi6

說好的 黨聚 呢 103949rr2gpljrzyicyztc

說好的 黨聚 呢 103914gy5oilzruiqr6zrm

說好的 黨聚 呢 104002bbx6phxz0bgg3qdb

說好的 黨聚 呢 1039406q0pm6fwaa2zq0af

說好的 黨聚 呢 1039102koh3kj6lo173qf5說好的 黨聚 呢 142050ddnxpdxowgko2zv4

說好的 黨聚 呢 1420541m16zkpmyw0po11k

說好的 黨聚 呢 142154snwvwwru3aw11z1w

說好的 黨聚 呢 1421576vp3bqvtnqxv7mct

說好的 黨聚 呢 135242o1731v74h18hj3eh

說好的 黨聚 呢 135242o1731v74h18hj3eh

說好的 黨聚 呢 135302x62sr2si3xji92rs

說好的 黨聚 呢 135322ho4desbffxxzd5oh

說好的 黨聚 呢 171322qoqcl665yoz9scj5

說好的 黨聚 呢 171351kxx9ovtkongktyyo

說好的 黨聚 呢 1715321etye65yzutlu51l

說好的 黨聚 呢 1125111g17cew767d4ewl7

說好的 黨聚 呢 1125089m000cc9fymmyr53

說好的 黨聚 呢 112456hvs37c4ss3ik7nil

說好的 黨聚 呢 1124593ghrl9esn9zl2rsb

MirrorWong 在 周二 五月 31, 2011 5:51 pm 作了第 1 次修改
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

說好的 黨聚 呢 Empty 回復: 說好的 黨聚 呢

發表 由 Cocacola123 周一 五月 30, 2011 12:39 am

有無人識有室內有冷氣的BBQ ?? (NOT韓燒)
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 12:40 am

Cocacola123 寫到:有無人識有室內有冷氣的BBQ ?? (NOT韓燒)

我都想有Sad
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 Kotobuki Nanase 周一 五月 30, 2011 12:42 am

點解冇「歐美海軍聚會」option?

冷氣BBQ......我知道灣仔職業訓練局有
    出面露台BBQ,入面房有冷氣
    不過唔好問我點樣book,我都係跟人去過一次

或者好多新屋苑既會所有類似既野
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

發表 由 Cocacola123 周一 五月 30, 2011 12:51 am

集體飲食 飯聚

集體自娛 唱k << 難傾計....M群無責任多多野亂UP,出到嚟唔知大家有咩傾。

集體地滑 溜冰 << 不真(如果識踩冰)會捉住天娜, 其他 _ _ 圍住MIRROR....(不過你地識後溜先好拖女仔手)

集體睇睇 電影 << 想像到係_ _ 門鈎心鬥角入場時圍住 MIRROR, 務必要坐係隔離送上爆谷, 汽水

集體燒炭 bbq << 請看上面回應

集體回億 係天橋底講故 << 不如轉打小人...>_<

集體修練 行山 << 我唔曬得....sosad

其他

似乎只有飯聚最可行....好似第一次咁去CAFE亦唔錯, 又有GAME玩, 又有野食, 又可以傾計, 一次過滿足哂3個願望。
    Xenon Ng
    Xenon Ng
    沙展
    沙展

文章數 : 60
    警章 : 71
    注冊日期 : 2010-12-22

發表 由 Xenon Ng 周一 五月 30, 2011 12:54 am

Cocacola123 寫到:有無人識有室內有冷氣的BBQ ?? (NOT韓燒)

想室內燒炭咁睇唔開? sosad sosad

食肆室內用炭BBQ好似犯法(好似係),所以一定係室外
    Xenon Ng
    Xenon Ng
    沙展
    沙展

文章數 : 60
    警章 : 71
    注冊日期 : 2010-12-22

發表 由 Xenon Ng 周一 五月 30, 2011 12:56 am

Cocacola123 寫到:似乎只有飯聚最可行....好似第一次咁去CAFE亦唔錯, 又有GAME玩, 又有野食, 又可以傾計, 一次過滿足哂3個願望。

+1
    Dingo0410
    Dingo0410
    總督察
    總督察

文章數 : 583
    警章 : 700
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 Dingo0410 周一 五月 30, 2011 12:57 am

大熱天時真係bbq? sosad
    70sPoverty
    70sPoverty
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 188
    警章 : 210
    注冊日期 : 2011-02-26

發表 由 70sPoverty 周一 五月 30, 2011 1:24 am

沒有集體自殺/做愛 ge ?
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 1:37 am

Dingo0410 寫到:大熱天時真係bbq? sosad

danmo提議的
    VLKR
    VLKR
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 108
    警章 : 123
    注冊日期 : 2010-11-22

發表 由 VLKR 周一 五月 30, 2011 1:45 am

唱 k
    只要唔通宵就ok...
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 1:45 am

Kotobuki Nanase 寫到:點解冇「歐美海軍聚會」option?

冷氣BBQ......我知道灣仔職業訓練局有
    出面露台BBQ,入面房有冷氣
    不過唔好問我點樣book,我都係跟人去過一次

或者好多新屋苑既會所有類似既野

打電話去問lor
    如果bbq我建議去沙灘啦, 會好些少..
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 1:51 am

Cocacola123 寫到:集體飲食 飯聚

集體自娛 唱k << 難傾計....M群無責任多多野亂UP,出到嚟唔知大家有咩傾。

集體地滑 溜冰 << 不真(如果識踩冰)會捉住天娜, 其他 _ _ 圍住MIRROR....(不過你地識後溜先好拖女仔手)

集體睇睇 電影 << 想像到係_ _ 門鈎心鬥角入場時圍住 MIRROR, 務必要坐係隔離送上爆谷, 汽水

集體燒炭 bbq << 請看上面回應

集體回億 係天橋底講故 << 不如轉打小人...>_<

集體修練 行山 << 我唔曬得....sosad

其他

似乎只有飯聚最可行....好似第一次咁去CAFE亦唔錯, 又有GAME玩, 又有野食, 又可以傾計, 一次過滿足哂3個願望。

唔好講到個個都狗公咁啦=.=
    邊會呀
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 五月 30, 2011 1:52 am

VLKR 寫到:唱 k
    只要唔通宵就ok...

12點前回到家的揮手
    Paimmno
    Paimmno
    高級老散
    高級老散

文章數 : 23
    警章 : 25
    注冊日期 : 2011-01-12

發表 由 Paimmno 周一 五月 30, 2011 3:48 am

集體回億 係天橋底講故
    呢個聽落正呀,就呢個啦

不過我係唔會參加活動的,byebye 說好的 黨聚 呢 727292
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周一 五月 30, 2011 4:15 am

去d有得食有得玩果d餐廳,玩下game吹水咁lo,如果去行山,比gay佬捉左都走唔甩
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199

發表 由 TheSpace 周一 五月 30, 2011 5:49 am

留名

6月28打後搞得唔得
    我個陣先返
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

發表 由 Cocacola123 周一 五月 30, 2011 10:23 am

MirrorWong 寫到:

邊會呀

說好的 黨聚 呢 9354 說好的 黨聚 呢 9354 說好的 黨聚 呢 9354
    kennethhon
    kennethhon
    沙展
    沙展

文章數 : 69
    警章 : 81
    注冊日期 : 2011-01-24

發表 由 kennethhon 周一 五月 30, 2011 10:25 am

Karaoke > Dinner (maybe hotpot again) > BBQ (can play some grp game on beach)
    rigel7
    rigel7
    高級老散
    高級老散

文章數 : 29
    警章 : 35
    注冊日期 : 2011-02-10

發表 由 rigel7 周一 五月 30, 2011 10:36 am

集體私影
    kennethhon
    kennethhon
    沙展
    沙展

文章數 : 69
    警章 : 81
    注冊日期 : 2011-01-24

發表 由 kennethhon 周一 五月 30, 2011 10:43 am

Cocacola123 寫到:

邊會呀

說好的 黨聚 呢 9354 說好的 黨聚 呢 9354 說好的 黨聚 呢 9354

可能得石槳一個成日諗住厹mirror sosad..
    dracula_int
    沙展
    沙展

文章數 : 53
    警章 : 53
    注冊日期 : 2010-12-23

發表 由 dracula_int 周一 五月 30, 2011 10:47 am

kennethhon 寫到:

邊會呀

cherry cherry cherry cherry
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199

發表 由 TheSpace 周一 五月 30, 2011 11:29 am

dracula_int 寫到:

邊會呀

我都係諗住厹㗎(好似係) flower
    dracula_int
    沙展
    沙展

文章數 : 53
    警章 : 53
    注冊日期 : 2010-12-23

發表 由 dracula_int 周一 五月 30, 2011 12:08 pm

TheSpace 寫到:
    dracula_int 寫到:

邊會呀

我都係諗住厹㗎(好似係) flower
    5蚊跟機
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周一 五月 30, 2011 12:44 pm

單車?
    順路幫wod減肥 369

現在的時間是 周日 五月 19, 2024 3:20 pm