新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+8
tedwong
Cocacola123
milk tea
eventide
last me
tsz25769257
rickyforet
oceancalvin
12 posters

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了

oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

文章數 : 340
    警章 : 361
    注冊日期 : 2010-12-21

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 Empty 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了

發表 由 oceancalvin 周二 7月 12, 2011 12:59 am

是咁的

今日LOGIN時,發現唔見左間GRAIN

TICKET左比無頭內容如下 :

today login, lost one of my grain company

please help !

Thx !

無頭回 :

Hello,

To begin our investigation, we kindly ask you provide the below information.
    1. Do you now have control of your account? If so, have you since protected your account by changing to a new stronger password?
    2. When was the last date and time you logged into your account before this happened?
    3. Did anyone else have access to your account?
    4. Have you given your username and password on any other website?
    5. What was taken?
    6. Do you know who took your items?
    7. Did you have pin code active at that time
    Regards,
    The eRepublik team

我答完佢話

Hello,
    7. Did you have pin code active at that time what is pin code?
    Regards,
    The eRepublik team

我問佢咩係PIN CODE,我話唔知咩係PIN CODE,佢竟然咁回我

Dear citizen,
    Thank you for your message.
    Unfortunately we can not help you, because our records showed us that you didn't activate your PIN password.
    We advise you to activate your PIN in order to avoid such situations.
    Regards,
    Your eRepublik team

各位BRO,請問咩係PIN CODE ?

如果真係RESTORE唔到,我唔玩了...
    遊戲本來係開開心心,V1改到而家咁我都算撚數
    辛苦做出黎的成績無左,佢可以咁撚求其話幫唔到就算
    又唔係有人HACK ACCOUNT,咁仲唔係BUG?
    有BUG係我錯?

咁多野煩我不如炒多幾轉 IPAD3,IPHONE5算
    rickyforet
    rickyforet
    沙展
    沙展

文章數 : 82
    警章 : 86
    注冊日期 : 2011-05-09

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 Empty 回復: 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了

發表 由 rickyforet 周二 7月 12, 2011 1:17 am

pin code 係比4個number 你
    當你買金 買廠 就要打番4個number
    tsz25769257
    tsz25769257
    沙展
    沙展

文章數 : 80
    警章 : 81
    注冊日期 : 2011-03-15

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 Empty 回復: 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了

發表 由 tsz25769257 周二 7月 12, 2011 1:17 am

PIN CODE 係之前買賣廠果時出過
    係個 CODE 好似係6個數字...
    之後唔知點解無左..
    (我果時唔見左,叫佢幫我RESET過)
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周二 7月 12, 2011 1:21 am

GRAIN廠係賣唔到架wo
    佢既意思係有人hack入你ac,咩都唔羅爭係delete你間廠 clown
    好可能係系統問題啦
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周二 7月 12, 2011 1:32 am

你同佢講︰
    1. 無俾過password人
    2. 你個pin code(入滙率市場o個陣要入o個個4位數字o既password)
    3. 最後見到你間廠個erepublik時間

btw 我覺得佢係一見你up唔出個pin即刻想A字膊 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 303824
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

發表 由 oceancalvin 周二 7月 12, 2011 1:41 am

thx 咁多位~

首先我已經同佢講,我無比人我的account同password,
    另外,我玩左咁耐,我真係第一次知有pin code呢樣野
    我咁耐以黎都無被要求入過任何pin code
    如果因為呢個原因
    真係死得不明不白...

而家諗番上次我戶口唔見錢
    唔知係咪都係同一個原因

家陣仲同無頭email對恃中,
    大家有無咩好方法? 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 777384
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

發表 由 milk tea 周二 7月 12, 2011 1:43 am

ADMIN出名唔照顧新人,因為成村人PM佢,佢覺得照顧完呢個,呢個未必俾錢,又一樣會死.

因為你的賬號建立時間早,遊戲內有出現過"server hack", 所以可能有人有你的PW. 請你先轉一轉PW. 賬號內應該有地方設定PIN code, 不論是否盜賬問題,你都要改PW和PIN. 之前應該已經有一大埋人俾人盜過賬. ( http://golden.forumotion.com/t98-topic )

你間廠唔見左,該廠的地還在嗎? 只是不見grain廠的話,拆廠費還在嗎? (其餘的現金在嗎? 其實間廠值幾錢?) ADMIN 可能係一大埋GM和customer service, 佢需要你仔細的解釋,才會幫你的個案分類,然後才會去到特定的人,再幫你分級. 要是只是少少錢的bug, 你可report bug 就算了,admin不會隨便回水.

eventide
    見習督察
    見習督察

發表 由 eventide 周二 7月 12, 2011 1:57 am

正路係一入滙市就要入pin,如果唔入pin都入到滙市就係有bug
    如果係俾人黑入去拆廠o既話係會有返一半g o既,無就唔關事
    btw 第一次激活pin係o係profile入面搞o既
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 Cocacola123 周二 7月 12, 2011 10:23 am

你應該唔會係唔小心hide左間grain廠架可.... 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2647563241
    tedwong
    高級老散
    高級老散

文章數 : 22
    警章 : 24
    注冊日期 : 2010-12-22

發表 由 tedwong 周二 7月 12, 2011 11:41 am

你 HIDE 左間廠?
    如果係既話..你可以去返my land 右上角
    有個 show all buildings 既制
    Kotobuki Nanase
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534

發表 由 Kotobuki Nanase 周二 7月 12, 2011 11:49 am

Cocacola123 寫到:你應該唔會係唔小心hide左間grain廠架可.... 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2647563241

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 3939085183 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 3939085183 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 3939085183
    Timmy11Wong
    Timmy11Wong
    警司
    警司

文章數 : 740
    警章 : 792
    注冊日期 : 2011-03-07

發表 由 Timmy11Wong 周二 7月 12, 2011 12:28 pm

Cocacola123 寫到:你應該唔會係唔小心hide左間grain廠架可.... 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2647563241
    有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534

發表 由 Kotobuki Nanase 周二 7月 12, 2011 1:20 pm

Timmy11Wong 寫到:
    有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 Gf7Ub

另外我睇過你個AC
    有三間麥廠,一個魚塘,兩間麵包,一個鋁礦,一間武器,啱唔啱數?
    plktytc8a
    老散
    老散

文章數 : 10
    警章 : 12
    注冊日期 : 2011-03-25

發表 由 plktytc8a 周二 7月 12, 2011 2:55 pm

你地點 hide 間廠? 我無 show all building 個掣! 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 2594398192
    Timmy11Wong
    Timmy11Wong
    警司
    警司

文章數 : 740
    警章 : 792
    注冊日期 : 2011-03-07

發表 由 Timmy11Wong 周二 7月 12, 2011 3:24 pm

你無裝eRepublik Advanced 嘛?
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

發表 由 oceancalvin 周二 7月 12, 2011 6:59 pm

唔該各位巴打~
    好左仲有人關心下
    一人一架TANK先 !

check過,唔係HIDE左,我其實第一時間已經按左SHOW ALL BUILDING.
    昨天ADMIN唔想理,我再SEND EMAIL,小佢係佢有BUG
    之前我唔見錢又係咁....
    今日下午5點左右ADMIN幫我RESTORE番了 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 50966
    不過佢話如果我唔再ACTIVE PIN,唔會有下次

其實今朝,我自己又買多一個魚塘.....
    為左記念呢次事件
    改左名叫" F de ADMIN Hell" !

BTW,我有用eRepublik Advanced ,係咪有問題?
    Roger Chan
    Roger Chan
    總督察
    總督察

文章數 : 576
    警章 : 816
    注冊日期 : 2010-12-01

發表 由 Roger Chan 周二 7月 12, 2011 9:07 pm

我今日仲仆街,冇啦啦個密碼唔work
    eventide
    見習督察
    見習督察

發表 由 eventide 周二 7月 12, 2011 9:59 pm

Roger Chan 寫到:我今日仲仆街,冇啦啦個密碼唔work

有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 7687284_500x275
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

發表 由 oceancalvin 周三 7月 13, 2011 12:29 am

Roger Chan 寫到:我今日仲仆街,冇啦啦個密碼唔work

hi aunti !
    我覺得無頭龜個心係徧幫ONE ! 有無人識同無頭雞溝通? 如果無,我唔玩了 777384

現在的時間是 周日 五月 19, 2024 3:36 pm