新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+7
Paimmno
ckdot
OOOOOOOOOOOOOOO
Timmy11Wong
Cocacola123
MirrorWong
iwillwe
11 posters

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理

iwillwe
    iwillwe
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 106
    警章 : 118
    注冊日期 : 2010-12-22

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 Empty 究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理

發表 由 iwillwe 周四 7月 07, 2011 10:42 pm

事件發生於一群:

OOOOOOOOOOOOOOO(. Y .)說:
    說到當兵,就讓人聯想到鬼故事,剛好小弟也是在外島退役(金門),

還記得那度日如年的日子,腦中只有單純的兩個願望,

第一是趕快退伍回家,

第二是用65K2在後勤官的腦袋上轟一個洞....

不知不覺一晃眼一年過去,在我以為將平靜的結束我的軍旅生涯,

卻發生了這麼一段靈異故事……………

時間是某一個下哨的深夜一點多…..

由於還沒洗澡,所以我決定去大澡堂清洗一下再就寢;

大澡堂是開放式的,一去發現一個學弟正好洗到一半,

學弟很有精神:『學長好!』

學弟看到學長一定要有禮貌,

而學長看到學弟一定要先嗆一下,

例如:『幹!一進來就聞到滿屋的菜味!』

或是:『菜比巴,一梯退三步沒聽過是不是?』

0元抽奖!价值11万『卡地亚LOVE黄金手镯+LOVE黄金戒指+LOVE黄金项链+LOVE黄金耳环』 http://g.xiaoi.com/m/77choujiang
    但是因為本人走溫和路線,而且那學弟比我壯我打不過他,

所以單純的打個招呼就開始盥洗了。

半夜兩個大男人坦誠相見一起洗澡在軍中也習慣了,

但是還是忍不住會偷瞄一下對方大小, 哼! 普通貨色,

瞄來瞄去忽然我發現, 浴室的角落有個不尋常的東西,

沒錯,就是阿飄(鬼)。

它是一個人的外型,很老套的長髮蓋臉,全身白衣略顯透明,

坐在浴室角落靜靜的,垂著頭一動也不動......

學弟似乎看不到,依然悠哉的繼續洗澡,
    人家說:老兵八字輕,我可是看的一清二楚,我害怕那東西會忽然衝過來或是幹嗎的,

太過緊張的洗澡害我肥皂一直滑掉,學弟見狀後忽然開口:『學長,你一直撿肥皂,是不是在暗示我什麼?』

我大驚,莫非學弟也發現了?

我:『嗯....學弟,你發現了? 』

學弟面有難色:『學長,我不是你想像的那樣,我沒有這樣過...』

不是我想像的這樣,看來他應該沒有撞鬼的經驗,

我:『學弟,你是第一次嗎?』

學弟:『不是,學長你不要這樣,我會害怕...』

可能是因為學弟不是老兵,所以八字不夠輕看不到它,

我想到曾經在書上看過幫人家通天眼的教學,

聽說開通後就可以看得到了,
    我:『學弟,想見識一下嗎?讓我幫你通一下眼,我會很快的....』

學弟遮著屁股:『不,不,學長你不要這樣,我會叫的...』

看來學弟很怕看到鬼的樣子,我安撫他

我:『學弟不要緊張,第一次可能會害怕,有過幾次經驗你就會習慣了...』

學弟:『學長不要這樣,我不知道學長是這樣的人....』

當然,很多人都不知道我有點靈異體質,有時候會看得到,

我:『喔喔,像我們這種人都要比較低調,你也知道軍中很多那個,被發現很容易被它們纏上....』

學弟:『嗯....也對,聽說軍中真的很多.....』

我:『偷偷告訴你,志勇班長也是這種人喔!』

學弟:『蛤!! 什麼?!志勇班長也是?!』

我:『對呀!我們常常私底下會互相討論交流呢!』

學弟:『討論這種經驗?』

看來學弟不知道有鬼壓床和鬼上身這種東西,

我:『就被壓還有被上的經驗呀....』
    Mirror Wong - 大家試下高速讀呢句「我條利無毛」說:
    唔好洗版呀仆街

0元抽奖!价值11万『卡地亚LOVE黄金手镯+LOVE黄金戒指+LOVE黄金项链+LOVE黄金耳环』 http://g.xiaoi.com/m/77choujiang
    Mirror Wong - 大家試下高速讀呢句「我條利無毛」說:
    屌= =唔好洗
    @@
    p
    我條利無毛

Bond2684,三擊黨掌門人說:
    Bam左佢啦

鏡王!出手吧
    x-ho說:
    無?
    x-ho說:
    出文
    x-ho說:
    f5
    x-ho說:
    我凸 又爛尾
    學弟:『聽起來很噁心耶....』
    我:『不會噁心阿,其實被上久了就習慣了,家豪班長還有教我怎麼減輕被壓時的痛苦喔!他說狂罵髒話就可以了。』
    學弟:『什麼?在那個的時候狂罵髒話,不是很奇怪?』
    我:『對呀,我也覺得很奇怪,所以我還是喜歡用我自己的方法來應付。』
    學弟:『什麼方法?』
    我:『唸大悲咒呀。』
    學弟:『..........................你更怪。』
    我:『哪會怪,而且有的時候遇到厲害一點的,還得要拿道具輔助才可以解決。』
    學弟:『你們還玩道具阿....』
    出文係新教授出的

其實因為我和志勇班長想學些降妖服魔的東西,所以我們有買些法器研究。
    我:『說來好笑,我們還有替自己的那一根東西取名字,
    志勇班長的那根細細長長的,我們取名叫做服魔劍,
    而我的那根就粗粗壯壯,所以叫做降龍棒。』
    學弟:『你們還替自己的那根取名字喔.....很奇怪耶....』
    我:『那會奇怪阿,我們還會互相交換把玩一下...』
    bigdoor 說:
    what the hell
    dogwong (頭像,請人→ http://goo.gl/Gy1mP) [坦克32.9 員工 31.8x8]說:
    一番黎就見到m群被洗板

dogwong (頭像,請人→ http://goo.gl/Gy1mP) [坦克32.9 員工 31.8x8]說:
    咩故仔 ?
    我:『對呀,有一次我玩的太HIGH了,不小心把他那一根給弄斷了。』
    學弟:『挖靠!!那不就要趕快送醫院!』
    我:『幹麻送醫院? 拿個膠帶纏一纏黏回去就好了。』
    學弟:『什麼!! 用膠帶黏回去就好了?!』
    我:『對呀,只不過變得有點歪歪的而已,老實說我的這一根也歪歪的。』
    學弟嘀咕著:『大家的不都馬是一樣,學長的那根當然也....』
    當兵時在澡堂撞鬼的經驗
    就在此時,角落的飄很猛然的站了起來,

我緊張的大喊:『阿阿阿阿,你看它站起來了!!
    剛剛還垂頭喪氣的,現在很有精神的站起來了!』

學弟卻撇開頭閉著眼睛說:『學長你不要這樣,我不想看那個站起來的樣子....』

那個阿飄眼神充滿血絲,凶狠的盯著學弟看,

我:『學弟快看阿,他充血著注視著你阿阿阿阿阿...
    bigdoor 說:
    i'm out !
    bigdoor 說:
    so damn gay
    notreal(FREE HUG)說:
    bam
    唔該搵人bam左洗皮人士

被ban人士為OOOOOOOOOOOOOOO(. Y .)

究竟佢應該應該被人ban?理由又係乜?
    iwillwe
    iwillwe
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 106
    警章 : 118
    注冊日期 : 2010-12-22

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 Empty 回復: 究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理

發表 由 iwillwe 周四 7月 07, 2011 10:44 pm

事後 OOOOOOOOOOOOOOO(. Y .)本人於erep shout了一段話 內容如下:

OOOOOOOOOOOOOOO wrote 2 hours ago
    仲諗住係m群講下故點知比人ban 9左話我洗版sosad

dogwong亦shout了一段:

dogwong wrote 32 minutes ago
    全車靜晒, 有人講野, 洗板, 被bam, 自私自利, 逆我者亡, 濫權, 退一步海闊天空, 今日留一線 他朝好相見, 渣正黎做, 有寶? (以上為我想說的話簡化版)

究竟誰錯誰對?
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

文章數 : 250
    警章 : 282
    注冊日期 : 2011-04-10

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 Empty 回復: 究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理

發表 由 MirrorWong 周四 7月 07, 2011 10:49 pm

我講p之後已經p左群=.=
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 Cocacola123 周四 7月 07, 2011 10:51 pm

故仔的確唔應該係 M群放,而且又有警告都仲要繼續。

建議BAN佢3天,3天先比佢ADD返啦...(唔知有無得咁)

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 2647563241
    Timmy11Wong
    Timmy11Wong
    警司
    警司

文章數 : 740
    警章 : 792
    注冊日期 : 2011-03-07

發表 由 Timmy11Wong 周四 7月 07, 2011 11:02 pm

我覺得唔應該再開這POST,搵交嘈咩。
    所以,可唔可以刪POST?
    老散
    老散

文章數 : 16
    警章 : 18
    注冊日期 : 2011-05-07

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周四 7月 07, 2011 11:06 pm

首先我無洗版,我亦用source定義咩係洗版,m群亦無明文規定唔比放故,我無洗版我唔明點解佢叫我唔好洗版
    source: http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%B4%97%E7%89%88
    第二我無阻撓他人對話,證據係我post第一段野同上次對話有time gap
    7/7/2011 18:47:33 M群-[eRepublik] 高登交流群 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 返去先慢慢睇 <-----------最後一次對話
    7/7/2011 18:49:53 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 傳送檔案 C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\貼上的資料_ea46.txt
    7/7/2011 18:49:55 M群-[eRepublik] 高登交流群 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO (*) 对不起,文件分享服务已经关闭。详情请见:http://bit.ly/95Td7M
    7/7/2011 18:49:55 傳送 "貼上的資料_ea46.txt" 至 M群-[eRepublik] 高登交流群 失敗。
    7/7/2011 18:50:07 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO M群-[eRepublik] 高登交流群 說到當兵,就讓人聯想到鬼故事,剛好小弟也是在外島退役(金門), 還記得那度日如年的日子,腦中只有單純的兩個願望, 第一是趕快退伍回家, 第二是用65K2在後勤官的腦袋上轟一個洞.... 不知不覺一晃眼一年過去,在我以為將平靜的結束我的軍旅生涯, 卻發生了這麼一段靈異故事…………… 時間是某一個下哨的深夜一點多….. 由於還沒洗澡,所以我決定去大澡堂清洗一下再就寢; 大澡堂是開放式的,一去發現一個學弟正好洗到一半, 學弟很有精神:『學長好!』 學弟看到學長一定要有禮貌, 而學長看到學弟一定要先嗆一下, 例如:『幹!一進來就聞到滿屋的菜味!』 或是:『菜比巴,一梯退三步沒聽過是不是?』

time gap好清楚吧

第三你唔中意睇無人迫你去睇,你可以唔理佢,我夠唔中意成日聽到登登登,你米唔好理佢囉,更者你可以ban左佢等你得閒先開番,有咩理由唔中意睇就ban

iwillwe:唉...
    你d詭辯都幾撚勁
    成個m群你架?你知唔知msn訊息提示聲有得較?
    你唔鍾意聽聲既你可以quit m群架 唔關其他人事
    你貼篇文就算係莎士比亞都好 你貼晒成版
    你唔係影響到人係乜?
    問題唔係出於你貼咩野出來
    係你貼晒成篇野 強迫人地睇
    比人BAN左都重咁撚理直氣壯我都係第一次見
    重有 你貼篇文出黎 人地既MSN咪一樣係度登登登
    人地咪想你停手囉
    你係都唔聽咪有人想BAN你囉

當然iwillwe亦建議你地唔想聽到即時通知的聲音可以quit群,甘點解你地唔想聽到登登聲就ban我唔quit群牙,根本自打嘴巴
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周四 7月 07, 2011 11:12 pm

OOOOOOOOOOOOOOO 寫到:首先我無洗版,我亦用source定義咩係洗版,m群亦無明文規定唔比放故,我無洗版我唔明點解佢叫我唔好洗版
    source: http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%B4%97%E7%89%88
    第二我無阻撓他人對話,證據係我post第一段野同上次對話有time gap
    7/7/2011 18:47:33 M群-[eRepublik] 高登交流群 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 返去先慢慢睇 <-----------最後一次對話
    7/7/2011 18:49:53 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 傳送檔案 C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\貼上的資料_ea46.txt
    7/7/2011 18:49:55 M群-[eRepublik] 高登交流群 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO (*) 对不起,文件分享服务已经关闭。详情请见:http://bit.ly/95Td7M
    7/7/2011 18:49:55 傳送 "貼上的資料_ea46.txt" 至 M群-[eRepublik] 高登交流群 失敗。
    7/7/2011 18:50:07 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO M群-[eRepublik] 高登交流群 說到當兵,就讓人聯想到鬼故事,剛好小弟也是在外島退役(金門), 還記得那度日如年的日子,腦中只有單純的兩個願望, 第一是趕快退伍回家, 第二是用65K2在後勤官的腦袋上轟一個洞.... 不知不覺一晃眼一年過去,在我以為將平靜的結束我的軍旅生涯, 卻發生了這麼一段靈異故事…………… 時間是某一個下哨的深夜一點多….. 由於還沒洗澡,所以我決定去大澡堂清洗一下再就寢; 大澡堂是開放式的,一去發現一個學弟正好洗到一半, 學弟很有精神:『學長好!』 學弟看到學長一定要有禮貌, 而學長看到學弟一定要先嗆一下, 例如:『幹!一進來就聞到滿屋的菜味!』 或是:『菜比巴,一梯退三步沒聽過是不是?』

time gap好清楚吧

第三你唔中意睇無人迫你去睇,你可以唔理佢,我夠唔中意成日聽到登登登,你米唔好理佢囉,更者你可以ban左佢等你得閒先開番,有咩理由唔中意睇就ban

iwillwe:唉...
    你d詭辯都幾撚勁
    你唔係影響到人係乜?
    重有 你貼篇文出黎 人地既MSN咪一樣係度登登登
    人地咪想你停手囉

當然iwillwe亦建議你地唔想聽到即時通知的聲音可以quit群,甘點解你地唔想聽到登登聲就ban我唔quit群牙,根本自打嘴巴

點解我覺得你好似想將m群當成臨時倉庫放住篇文先, 多於你想share比大家睇咁既...=.=

also, 長文應該貼link。

thz a lot.
    老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周四 7月 07, 2011 11:20 pm

點解我覺得你好似想將m群當成臨時倉庫放住篇文先, 多於你想share比大家睇咁既...=.=

thz a lot.

因為我本身想成篇copy晒,佢唔比就彈左呢堆野出來
    第二呢篇野我係FB copy出來,so冇比link

anyway thx
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周四 7月 07, 2011 11:21 pm

解ban la
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周四 7月 07, 2011 11:24 pm

OOOOOOOOOOOOOOO 寫到:

thz a lot.

因為我本身想成篇copy晒,佢唔比就彈左呢堆野出來
    第二呢篇野我係FB copy出來,so冇比link

anyway thx

下次可以先係forum發帖(長文)再post link係m群/shout~

你再加番m群啦~
    老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周四 7月 07, 2011 11:33 pm

老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周四 7月 07, 2011 11:48 pm

iwillwe要求我將成段野放上forum
    iwillwe你發故還發故
    你D故幾好都好 你都係係度洗緊皮
    M群唔比洗皮就唔比洗皮嫁啦 你有咩好拗姐
    2 hours ago·Vote

OOOOOOOOOOOOOOO點解唔比洗先,家下阻住你?
    你知唔知咩叫洗版牙?
    在短時間內不斷重複發放無意義或離題的話題,有時甚至是廣告或粗口。

OOOOOOOOOOOOOOOhttp://evchk.wikia.com/wiki/%E6%B4%97%E7%89%88

Mirror Wong你鐘意點講就點講, 反正我p左群=.=
    2 hours ago·Vote·1

x-ho追數 怪唔知我睇到一半斷尾

OOOOOOOOOOOOOOOd人話我洗版ban我ma
    咩叫洗版都唔知

iwillwe你以為你貼緊D野好有意義?
    你貼果篇野唔係阻到人 邊個會BAN你?

iwillwe你只係佔用左公用地方做你自己野
    比人BAN重係度嘈嘈閉

OOOOOOOOOOOOOOO跟本果陣就冇人講野,點阻到人
    你一味話我阻到人,你又唔講我點阻到人
    仲有而家冇人睇咩篇野?
    咩叫做自己野你知唔知
    比人ban就代表一定係我做錯?

iwillweMirror Wong - 大家試下高速讀呢句「我條利無毛」說:
    唔好洗版呀仆街

Bam左佢啦

iwillwe你扮睇唔到 抑或你當佢地唔係人 我都無計
    你唔好淨係問人地你知唔知
    不如講下你對洗皮呢樣野有幾撚清楚
    1 hours ago·Vote

iwillwe你篇故係好睇既 你擺上黨壇一樣有人睇有人comment
    但係你貼上m群 用緊m群既人就要迫住睇你講既"野"
    你亦打斷佢地既對話
    m群係用來交流吹水 你可以貼link去叫人睇篇故
    而唔係直接貼上m群影響人地 你究竟明唔明你錯D乜

OOOOOOOOOOOOOOO首先,你話人地叫我唔好洗版,我再問多你一次,知唔知咩叫洗版,你唔肯去認我資料上定義的'洗版'我亦無話可說
    第二我無打斷人地對話,唔信你可以睇記錄
    第三你都識講m群係用來吹水點解我貼就唔得
    第四篇野我係FB朋友都搵出來冇link可比
    第五影響係影響到人但有人想睇我繼續貼出來又有咩問題,你意思姐係有人唔想睇叫我唔好貼我仲貼甘就ban左我,原來係甘

OOOOOOOOOOOOOOO我比埋條link你解釋洗版你唔睇,你而家問我有幾撚清潔
    而家邊個唔睇清事實

OOOOOOOOOOOOOOO我當你睇唔到我比多次你又點話
    http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%B4%97%E7%89%88

iwillwe有幾多個想你繼續貼?一個
    有幾多個想你收聲?兩個以上
    有人想睇還有人想睇
    你的確係影響到人 而且令人"感到煩厭"
    你為左一個人既利益 繼續貼既無問題
    不過你會比人ban之嘛
    重有 吹水唔係你就咁cv篇文入去呀老友
    one hour ago·Vote

iwillwehttp://www.erepublik.com/en/article/-lt-1-1724051/1/20
    點解我求其打篇文既一句去google
    竟然會係erep搵到篇一模一樣
    重要係一百日前刊登既文?

OOOOOOOOOOOOOOO想睇就一定要講出來?笑
    當然我知道"吹水唔係你就咁cv篇文入去呀老友"
    甘同我有冇阻住人傾計又有咩關係?
    叫我唔好再貼既人根本就係唔想睇我篇野所以ban我
    你可以話"米姐係阻住人囉'
    我都可以同你講,我都好唔中意打打機m羼係甘登登登
    甘係米代表我要叫人ban左d人去?

iwillwe唉...
    你d詭辯都幾撚勁
    你唔係影響到人係乜?

iwillwe重有 你貼篇文出黎 人地既MSN咪一樣係度登登登
    人地咪想你停手囉

OOOOOOOOOOOOOOO對唔住,你話係一百日前刊登既文,我未睇過,當時我亦未玩呢隻game

iwillwehttp://tw.myblog.yahoo.com/jw!wYx0YyCGQUXR43yXjqsCSvL5Kg--/article?mid=230971&next=230834&l=f&fid=19&sc=1
    http://forum.ky-zone.net/archiver/?tid-8664.html
    你繼續啦下

OOOOOOOOOOOOOOO我有話過我唔係copy咩
    你家下做緊咩
    係甘貼同一篇文出來,目的係想證明我真係copy?
    多謝你甘認同我波

OOOOOOOOOOOOOOO當然你都可以繼續貼既

OOOOOOOOOOOOOOO我唔知你真傻定假傻
    我講既登登登係指即時通知的聲音
    你都識講唔想聽到m群'即時通知的聲音'可以quit
    甘點解要ban我你地自己唔quit牙?
    一打假膠
    52 minutes ago·Vote

iwillwe對於你黎講 你唔鍾意聽可以quit群架 係真
    不過班巴打又唔係係群度洗皮而影響到你 呢個就係分別
    你又係點?你宜家係"m群無人"情況下 突然洗皮 人地先會叫你收手 你宜家一個人既行為影響到群內其他人 咁個個都要遷就你quit?呢個就係分別喇
    10 minutes ago·Vote

iwillwe你夠薑就貼晒呢度所有comment上黨壇搵巴打評理
    你亦都唔好用詭辯來回應我
    更唔好玩選擇性貼文 斷章取義post上黨壇
    9 minutes ago·Vote
    x

OOOOOOOOOOOOOOO咩叫"個個"?我講過我冇洗皮,亦講過唔係個個都唔想聽
    有權既人唔想聽,就ban左我,呢d又叫合情合理,我唔想聽d人講野我就要quit群?
    再講我都講過你唔中意睇你米唔好理,你唔想聽到有聲學你講你米較左聲佢囉,有咩理由將我既發言自由禁絕?
    now·Vote

老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周四 7月 07, 2011 11:53 pm

推上去等多d人評下理
    Paimmno
    Paimmno
    高級老散
    高級老散

文章數 : 23
    警章 : 25
    注冊日期 : 2011-01-12

發表 由 Paimmno 周五 7月 08, 2011 12:43 am

唔需要去到ban,但亦唔代表佢冇錯
    x-ho
    x-ho
    高級老散
    高級老散

文章數 : 42
    警章 : 49
    注冊日期 : 2011-04-30

發表 由 x-ho 周五 7月 08, 2011 1:22 am

我算誘使他人犯罪嗎 究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 62294
    老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周五 7月 08, 2011 1:44 am

真係唔好意思,我完全唔覺得我有錯
    老散
    老散

發表 由 OOOOOOOOOOOOOOO 周五 7月 08, 2011 2:03 am

x-ho 寫到:我算誘使他人犯罪嗎 究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 62294

完全沒有,如果你唔開聲話想睇我驚有d人屈到我仲勁 Rolling Eyes
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周五 7月 08, 2011 2:04 am

究竟呢個人應唔應該被ban?大家入黎評下理 7676281_500x490

乜大家o甘正經gei,我都係出返去先 sosad
    plktytc8a
    老散
    老散

文章數 : 10
    警章 : 12
    注冊日期 : 2011-03-25

發表 由 plktytc8a 周五 7月 08, 2011 2:20 pm

我不會去評論誰對誰錯, 因為正如我所說, 根本就沒有必要去為事情分對與錯

即使證明其中一方是對的, 另外一方是錯的, 那又如何? 對的一方就可以大條道理趕絕錯的一方嗎?

錯的一方被對的一方趕絕了, 甚至趕出遊戲了; 你贏了, 但卻失去了一個可以與你並肩作戰的朋友, eC 失去了一分力量

不要忘記, 每一個新人都是得來不易的呀! 哪怕一分的力量是多麼的微薄, 仍值得我們去重視和關注

一人少句, 停止意氣之争吧; 大家來得玩這個遊戲, 也不外乎是想輕鬆輕鬆, 升級殺敵, 狀大 eC 吧?

Let's enjoy this game! 我們都是好伙伴

希望罵戰到此為止
    plktytc8a
    老散
    老散

文章數 : 10
    警章 : 12
    注冊日期 : 2011-03-25

發表 由 plktytc8a 周五 7月 08, 2011 2:24 pm

另外, eventide 你 d 圖係邊度搵 ga? 次次見你答人野都吾係直接答人, 而係用圖片答人

雖然好 on9, 但又好好笑!
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周六 7月 09, 2011 10:53 pm

plktytc8a 寫到:另外, eventide 你 d 圖係邊度搵 ga? 次次見你答人野都吾係直接答人, 而係用圖片答人

雖然好 on9, 但又好好笑!

上網睇漫o個陣順便cap圖law
    btw 其實我o係公司都幾冗 sosad
    BillyHerrington
    BillyHerrington
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

發表 由 BillyHerrington 周日 7月 10, 2011 2:12 am

"真係唔好意思,我完全唔覺得我有錯"

抵比人ban

現在的時間是 周日 五月 19, 2024 3:36 pm