新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+6
3.1416
rickyyip1234
TheSpace
Michael HY Wong
milk tea
Kotobuki Nanase
10 posters

【傳送門】宇宙上國新人計劃

高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

【傳送門】宇宙上國新人計劃 Empty 【傳送門】宇宙上國新人計劃

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 4月 28, 2011 12:50 am

http://www.erepublik.com/de/article/-1-1759454/1/20

【傳送門】宇宙上國新人計劃 KY0Nv
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

【傳送門】宇宙上國新人計劃 Empty 回復: 【傳送門】宇宙上國新人計劃

發表 由 milk tea 周四 4月 28, 2011 2:52 am

就我所知﹐ 所有人都有開廠。咁佢少左50% booster. Food 就WFC﹐ 但鐵就。。。

一係﹐佢每三間廠﹐ 你就借佢一間用一個月﹔ 一係﹐ 每日向佢用 (180/130 =) 1.3倍價錢﹐ 買固定數錢。

反正黨軍快出軍階了﹐ 不如參加者 如果又幫手打仗﹐ 直升class A1 lor.

我都好想支持﹐ 如果有人接我4幾間工人廠 (其中一間係Q5)。

Very Happy 猶如踏進了外星 再返地球
    無悔的旅程 刻出不一樣姓名
    高級老散
    高級老散

文章數 : 20
    警章 : 22
    注冊日期 : 2011-01-27

【傳送門】宇宙上國新人計劃 Empty 回復: 【傳送門】宇宙上國新人計劃

發表 由 Michael HY Wong 周四 4月 28, 2011 4:29 am

仲需要人的話
    PM我
    http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4375717
    我入籍既話
    損失都唔算好大
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 TheSpace 周四 4月 28, 2011 6:36 am

如果唔係20幾廠我會去嘅sosad
    督察
    督察

文章數 : 317
    警章 : 348
    注冊日期 : 2010-12-29

發表 由 rickyyip1234 周四 4月 28, 2011 9:20 am

如果包養的話(推幾個新人比我補番train/work加成,資助我1.79有任務就要發黨補比我冇得打扙都要比 Evil or Very Mad )我一定會去 ,但轉citizenship要先退出MU 【傳送門】宇宙上國新人計劃 62294
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周四 4月 28, 2011 9:31 am

rickyyip1234 寫到:如果包養的話(推幾個新人比我補番train/work加成,資助我1.79有任務就要發黨補比我冇得打扙都要比 Evil or Very Mad )我一定會去 ,但轉citizenship要先退出MU 【傳送門】宇宙上國新人計劃 62294

我自己驗證左, 轉citizenship 有扙打+不需離開MU. 但需要找一個低入口稅國家賣貨+一張轉口証 (其實可否直接donate iron? 七瀨, 你現時的鐵可以係邊賣?) 咁大犧牲, 所以唔俾A1 class 都唔得了.
    督察
    督察

發表 由 rickyyip1234 周四 4月 28, 2011 9:35 am

我去唔去都會係A1 class Embarassed
    督察
    督察

發表 由 rickyyip1234 周四 4月 28, 2011 9:36 am

咁只要推幾個新人比我 ,我一定會去
    3.1416
    沙展
    沙展

文章數 : 55
    警章 : 63
    注冊日期 : 2011-02-04

發表 由 3.1416 周四 4月 28, 2011 10:25 am

資助我 3000CNY 買左地先我就會去 xd
    另外大概會有什麼補助??
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 4月 28, 2011 10:43 am

milk tea 寫到:
    rickyyip1234 寫到:如果包養的話(推幾個新人比我補番train/work加成,資助我1.79有任務就要發黨補比我冇得打扙都要比 Evil or Very Mad )我一定會去 ,但轉citizenship要先退出MU 【傳送門】宇宙上國新人計劃 62294

我自己驗證左, 轉citizenship 有扙打+不需離開MU. 但需要找一個低入口稅國家賣貨+一張轉口証 (其實可否直接donate iron? 七瀨, 你現時的鐵可以係邊賣?) 咁大犧牲, 所以唔俾A1 class 都唔得了.

我D油以前忍住入口稅賣番EC
    而家打仗,惟有儲起
    鐵我係自己Q5坦克廠用晒

3.1416 寫到:資助我 3000CNY 買左地先我就會去 xd

我都唔知 sosad

呢篇野只係for大家reference
    冇話鼓勵大家去
    因為我見好多人睇唔明MeiFawAn篇CIA火星文 sosad
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周四 4月 28, 2011 11:53 am

Kotobuki Nanase 寫到:

而家打仗,惟有儲起

3.1416 寫到:資助我 3000CNY 買左地先我就會去 xd

我都唔知 sosad

冇話鼓勵大家去
    因為我見好多人睇唔明MeiFawAn篇CIA火星文 sosad

Rolling Eyes 咁你唔願意支持或者諗計的話, 應該冇人去. 如果你又唔支持, MeiFawAn唔係高登仔, 我可以收番5~6個A1名額. clown
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 4月 28, 2011 12:38 pm

而家打仗,惟有儲起

我都唔知 sosad

冇話鼓勵大家去

Rolling Eyes 咁你唔願意支持或者諗計的話, 應該冇人去. 如果你又唔支持, MeiFawAn唔係高登仔, 我可以收番5~6個A1名額. clown

我自己有好多廠
    所以我都唔會留低
    高級老散
    高級老散

文章數 : 20
    警章 : 22
    注冊日期 : 2011-01-27

發表 由 Michael HY Wong 周四 4月 28, 2011 5:07 pm

其實高登係唔係唔鼓勵黨員參加依個計劃 Question
    Q群都冇咩野反應
    好似高登M群咁傾自己計 No
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 4月 28, 2011 6:07 pm

我既意思係
    符合以上三種條件既,千祈咪去
    其他既,有D人日日雙擊打醬油,去下無妨
    mrsteven
    訪客

發表 由 mrsteven 周四 4月 28, 2011 7:36 pm

這個計劃就讓我去幹吧!
    mrsteven
    訪客

發表 由 mrsteven 周四 4月 28, 2011 7:37 pm

mrstevencheng
    學警
    學警

文章數 : 1
    警章 : 1
    注冊日期 : 2011-04-28

發表 由 mrstevencheng 周四 4月 28, 2011 7:46 pm

www.erepublik.com/en/citizen/profile/4603742
    HeiIp
    老散
    老散

文章數 : 16
    警章 : 16
    注冊日期 : 2010-12-28

發表 由 HeiIp 周四 4月 28, 2011 11:58 pm

反對
    寧願eC直接滅掉eNK
    唔係滅國後要貨幣先可以復國咩
    滅左再令D錢消失就唔會有人PTO

我寧願eC直接D
    唔好再假仁假義
    無眼屎乾淨盲呀
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周五 4月 29, 2011 12:10 am

HeiIp 寫到:反對
    寧願eC直接滅掉eNK

我寧願eC直接D
    唔好再假仁假義
    無眼屎乾淨盲呀

既然EC人唔想再攪eNK, 點解唔俾人地玩 Question

定還是, 想招人玩eNK?
    HeiIp
    老散
    老散

發表 由 HeiIp 周五 4月 29, 2011 12:15 am

既然EC人唔想再攪eNK, 點解唔俾人地玩 Question

只是想遷都時有樣工具響手
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421

發表 由 KK Lau 周五 4月 29, 2011 12:31 am

問題係滅完國一定有班人再想 / 幫助復國
    就算你eC 唔幫NK 復國, 敵對政治勢力都會
    始終果度係eC後花園, 唔駛每次要打eC 都搞一大條橋過黎
    HeiIp
    老散
    老散

發表 由 HeiIp 周五 4月 29, 2011 12:35 am

KK Lau 寫到:問題係滅完國一定有班人再想 / 幫助復國
    你覺得佢地有10萬北韓紙?(是咪10萬?)
    我當有
    EC鎮壓一次(當成功)
    會有第20萬?
    跟住有第30萬?
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周五 4月 29, 2011 12:43 am

HeiIp 寫到:

只是想遷都時有樣工具響手

無奈在辦黨軍, 不能說心裏話... 如果ADMIN真的在印幣還好, 如果沒有, 按現在的情況繼續, EC政府的強勢會在幾個月內失去. 如果有人要找人開拓一個良性的政府, 現在是很好的時間.

HeiIp 寫到:
    我當有
    EC鎮壓一次(當成功)
    會有第20萬?
    跟住有第30萬?

正因為貨幣以後會代表政府的實力, 所以一個良性政府不應隨便消耗貨幣, 同時, 為了令貨幣穩定在0.006到0.005之間, 良性政府不應讓人存貨幣, 或利用其貨幣保值.

milk tea 在 周五 4月 29, 2011 12:48 am 作了第 1 次修改
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周五 4月 29, 2011 12:46 am

HeiIp 寫到:
    KK Lau 寫到:問題係滅完國一定有班人再想 / 幫助復國
    我當有
    EC鎮壓一次(當成功)
    會有第20萬?
    跟住有第30萬?

KPW已經清空得差唔多
    唔好話PTOer,我地自己搵一萬都難
    所以印定兩萬預備定將來起義

HeiIp 寫到:反對
    寧願eC直接滅掉eNK

我寧願eC直接D
    唔好再假仁假義
    無眼屎乾淨盲呀

唔係我地唔想搞,唔可以怪晒eC管理唔好
    以前好地地,eC同大波波西班牙一齊對抗俄毛
    後來大波波西班牙變左節退出EDEN
    於是NK亦分裂成兩股勢力──eC vs. 大波波西班牙
    eC即刻少左一半力量
    大波波西班牙嗰班人仲搵埋匈奴SB黎
    於是eC變左唔夠人
    與其由得NK變成第三個墨西哥,不如拿拿淋滅左佢先

其實唔止NK,泰國一早已經畀SB PTO左
    由總統到議員到五大黨,十個有十個都係SB(仲要個個都飛番SB住)
    只係因為泰國同eC本土唔接壤,大家先至冇留意

另外,我覺得嗰班SB匈奴真係ON9到冇朋友
    想當年EDEN搶NK番黎,係趁住NK開放國籍時偷偷地放人,選國會時一擊即中
    邊有人好似而家咁,大大聲聲咁嗌要搶NK政權嗌足幾個月
    明明佢地黎PTO,變左佢地在明,我地在暗
    佢地做左光天化日下既箭靶,我地放冷箭

Kotobuki Nanase 在 周五 4月 29, 2011 12:54 am 作了第 2 次修改
    HeiIp
    老散
    老散

發表 由 HeiIp 周五 4月 29, 2011 12:49 am

唔係我地唔想搞,唔可以怪晒eC管理唔好
    以前好地地,eC同大波波西班牙一齊對抗俄毛
    後來大波波西班牙變左節退出EDEN
    於是NK亦分裂成兩股勢力──eC vs. 大波波西班牙
    eC即刻少左一半力量
    大波波西班牙嗰班人仲搵埋匈奴SB黎
    於是eC變左唔夠人
    與其由得NK變成第三個墨西哥,不如拿拿淋滅左佢先

十分同意拿拿淋滅左佢先

不過完全無需要復國
    印個兩萬根本可以慳返

現在的時間是 周一 五月 20, 2024 8:51 pm