新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+9
eventide
70sPoverty
last me
dracula_int
ckdot
KK Lau
iwillwe
RemiliaYuki
MirrorWong
13 posters

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ?

MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

文章數 : 250
    警章 : 282
    注冊日期 : 2011-04-10

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? Empty [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ?

發表 由 MirrorWong 周一 4月 11, 2011 8:34 pm

http://www.nradio.org/

其實本人唔單止係erep高登黨既新成員, 仲係nRadio既一分子:p

可以開帖講架可:$?

幕後/主持都歡迎~
    另外歡迎參與創作廣播劇:p (走甜唔該:$)

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 558899

想成為nRadio的一份子,現在就是好機會了!

假如你是14歲以上,只要熱愛電台工作,
    有恆心持續為電台工作(一星期工作時數約為兩至三小時)

面試成功後,就可以即做節目!
    沒看錯,就是這樣簡單!沒騙你!

有意者只需自行錄一段不少於30秒的自我介紹後,電郵至nradio.ad@gmail.com
    請緊記把電郵的標題註明為「2011年nRadio成員召集」

為配合未來發展,我們需要您的加入,如果你有興趣,別猶疑啦,立即行動吧 !

有任何疑問,歡迎在此留言或send e-mail詢問。
    本台為非牟利機構, 所有主持圴是自願加入, 沒有半點工錢!

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 558899

有咩問題就係帖度留言啦:p 我會好快覆你:$
    RemiliaYuki
    RemiliaYuki
    見習督察
    見習督察

文章數 : 287
    警章 : 383
    注冊日期 : 2010-12-21

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? Empty 回復: [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ?

發表 由 RemiliaYuki 周一 4月 11, 2011 8:35 pm

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 600328 主持大人
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

[離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? Empty 回復: [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ?

發表 由 MirrorWong 周一 4月 11, 2011 8:39 pm

RemiliaYuki 寫到: [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 600328 主持大人
    有無興趣先 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 635307
    iwillwe
    iwillwe
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 106
    警章 : 118
    注冊日期 : 2010-12-22

發表 由 iwillwe 周一 4月 11, 2011 8:46 pm

我13歲:3
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周一 4月 11, 2011 8:54 pm

iwillwe 寫到:我13歲:3
    正太 flower
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421

發表 由 KK Lau 周一 4月 11, 2011 11:59 pm

ok喎, 有無咩條件先做得
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 1:04 am

KK Lau 寫到:ok喎, 有無咩條件先做得

想成為nRadio的一份子,現在就是好機會了!

假如你是14歲以上,只要熱愛電台工作,
    有恆心持續為電台工作(一星期工作時數約為兩至三小時)

面試成功後,就可以即做節目!
    沒看錯,就是這樣簡單!沒騙你!

有意者只需自行錄一段不少於30秒的自我介紹後,電郵至nradio.ad@gmail.com
    請緊記把電郵的標題註明為「2011年nRadio成員召集」

為配合未來發展,我們需要您的加入,如果你有興趣,別猶疑啦,立即行動吧 !

有任何疑問,歡迎在此留言或send e-mail詢問。
    本台為非牟利機構, 所有主持圴是自願加入, 沒有半點工錢!

~
    說話技巧/主持投巧入左梨會再教你
    幕後果d技術都係入左先教, 不過你要通過面試先
    面試過程中你要比我地覺得你有志做電台同埋係思路正常既人:p
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

發表 由 KK Lau 周二 4月 12, 2011 1:27 am

你地係網上電台? 駛唔駛牌照的, 我唔想做做下節目俾人拉 sosad
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周二 4月 12, 2011 1:34 am

個台有幾多人聽
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 1:36 am

KK Lau 寫到:你地係網上電台? 駛唔駛牌照的, 我唔想做做下節目俾人拉 sosad

唔需要。
    我地有發言權利。
    而至於, 播放有版權音樂, 我地以教育學術用途為理由播放。
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 1:36 am

ckdot 寫到:個台有幾多人聽

根據不同主持, 有不同的收聽率。
    由0-100不等

我以前做開就3-50。
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周二 4月 12, 2011 1:40 am

你可以拉3-50 個新人,do it
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 2:02 am

ckdot 寫到:你可以拉3-50 個新人,do it
    我無做主持好耐。
    依家都係管理方面:s
    聽眾唔一定想做主持。
    同埋我拉唔拉聽眾做主持, 與我對外宣傳電台係兩回事:p
    dracula_int
    沙展
    沙展

文章數 : 53
    警章 : 53
    注冊日期 : 2010-12-23

發表 由 dracula_int 周二 4月 12, 2011 2:20 am

思路正常既人 sosad
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 2:36 am

dracula_int 寫到:思路正常既人 sosad

呢個真係好重要, 所以我係響呢個帖特別多加既條件=.=
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周二 4月 12, 2011 4:42 am

我未夠14歲 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 975324
    70sPoverty
    70sPoverty
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 188
    警章 : 210
    注冊日期 : 2011-02-26

發表 由 70sPoverty 周二 4月 12, 2011 10:38 am

我就無興趣, 不過我有朋友都 網上 Dj 都有好多年, 雖然唔出名, 不過佢都做得幾投入
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 10:57 am

70sPoverty 寫到:我就無興趣, 不過我有朋友都 網上 Dj 都有好多年, 雖然唔出名, 不過佢都做得幾投入

呢d野不嬲都係唔能夠指望出名架啦:p
    想出名就要出位, 仲是多數比人恥笑/臭罵果類

唔投入又點會做得耐呢:p
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

發表 由 KK Lau 周二 4月 12, 2011 3:08 pm

睇下點先.. 可能無時間, 你地係咪無限期永遠招人?
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周二 4月 12, 2011 4:22 pm

請巴打做dj會唔會毒o左d sosad
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周二 4月 12, 2011 8:25 pm

KK Lau 寫到:睇下點先.. 可能無時間, 你地係咪無限期永遠招人?
    係。
    你可以假期先加入, 好似暑假咁。

eventide 寫到:請巴打做dj會唔會毒o左d sosad

唔明白關咩事。
    請解釋下。
    eventide
    見習督察
    見習督察

發表 由 eventide 周三 4月 13, 2011 1:35 am

MirrorWong 寫到:
    KK Lau 寫到:睇下點先.. 可能無時間, 你地係咪無限期永遠招人?
    係。

eventide 寫到:請巴打做dj會唔會毒o左d sosad

唔明白關咩事。
    請解釋下。

因為我連自我介紹都諗唔到可以點講 sosad (身高︰米8、會考30分、1打10 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 449242 )
    我認我毒 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 651653
    MirrorWong
    MirrorWong
    見習督察
    見習督察

發表 由 MirrorWong 周三 4月 13, 2011 8:23 am

eventide 寫到:
    係。

唔明白關咩事。
    請解釋下。

因為我連自我介紹都諗唔到可以點講 sosad (身高︰米8、會考30分、1打10 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 449242 )
    我認我毒 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 651653

講下興趣, 你講自己d身高有乜用-0-
    講下自己性格特徵~
    最緊要係你既性格點配合到呢份工作, 唔係你有米8都無用-.-

自我介紹最緊要吸引到人既目光, 要特別d, 你自己諗下, 我無可能教到你, 因為我覺得我都好平凡姐:p
    eventide
    見習督察
    見習督察

發表 由 eventide 周四 4月 14, 2011 2:08 am

eventide 寫到:
    係。

唔明白關咩事。
    請解釋下。

講下興趣, 你講自己d身高有乜用-0-
    講下自己性格特徵~
    最緊要係你既性格點配合到呢份工作, 唔係你有米8都無用-.-

自我介紹最緊要吸引到人既目光, 要特別d, 你自己諗下, 我無可能教到你, 因為我覺得我都好平凡姐:p

算吧啦~我擺到明就唔係思路正常o既人啦 [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 207733
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 Cocacola123 周五 4月 15, 2011 11:36 pm

ARM ARM CLICK過上去諗住聽你做節目, 點知聽左成晚都唔似有你分...... [離題九萬尺]其實大家有無諗過做dj ? 858376

現在的時間是 周五 五月 17, 2024 3:37 pm