新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+5
Kelvin Johnson
TheSpace
KK Lau
last me
Kotobuki Nanase
9 posters

eRep茉莉花

高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

eRep茉莉花 Empty eRep茉莉花

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 3月 03, 2011 10:58 am

eRep茉莉花 MEX97

eRep茉莉花 WTlf1

eRep茉莉花 0SDzh

eRep茉莉花 Z8ZQY

eRep茉莉花 Ta82c

eRep茉莉花 E5qSc

eRep茉莉花 9kqbV

eRep茉莉花 QBdPi

eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20
    eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20 eRep茉莉花 1_20
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

eRep茉莉花 Empty 回復: eRep茉莉花

發表 由 last me 周四 3月 03, 2011 11:02 am

eRep茉莉花 975324 eRep茉莉花 62294 無頭雞憑什麼要被人尊敬?
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421

發表 由 KK Lau 周四 3月 03, 2011 1:55 pm

我都係睇左報紙先知...無頭雞今次真係玩得好盡.
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 TheSpace 周四 3月 03, 2011 2:07 pm

on9
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周四 3月 03, 2011 4:38 pm

https://docs.google.com/document/pub?id=1e9Vd3nImOaW_LM1LQU0xVXOtVKPv_QJhX9yGKrsKpRg&pli=1

eRep茉莉花 540831 eRep茉莉花 540831 eRep茉莉花 540831
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 124
    警章 : 140
    注冊日期 : 2010-12-29

發表 由 Kelvin Johnson 周四 3月 03, 2011 5:18 pm

Kotobuki Nanase 寫到:https://docs.google.com/document/pub?id=1e9Vd3nImOaW_LM1LQU0xVXOtVKPv_QJhX9yGKrsKpRg&pli=1

eRep茉莉花 540831 eRep茉莉花 540831 eRep茉莉花 540831
    eRep茉莉花 22378 eRep茉莉花 22378 eRep茉莉花 22378
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

發表 由 milk tea 周五 3月 04, 2011 2:34 am

遊戲JEI, 唔玩咪唔玩LOR, 洗咩叫埋人地都唔玩. 同個D自己減國, 叫國民低體工作的老玩家, 有咩分別. 呢D唔單子係噴ADMIN, 直頭係不滿到要破壞人地的財產, 我覺得真係學生行為. eRep茉莉花 784101

有Yoman Kung個名, 佢簽之前, 有冇睇下內容GA?
    PsyLai
    PsyLai
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 129
    警章 : 182
    注冊日期 : 2010-11-22

發表 由 PsyLai 周五 3月 04, 2011 5:09 am

milk tea 寫到:遊戲JEI, 唔玩咪唔玩LOR, 洗咩叫埋人地都唔玩. 同個D自己減國, 叫國民低體工作的老玩家, 有咩分別. 呢D唔單子係噴ADMIN, 直頭係不滿到要破壞人地的財產, 我覺得真係學生行為. eRep茉莉花 784101

有Yoman Kung個名, 佢簽之前, 有冇睇下內容GA?

我又覺得個Charter冇問題喎, 先不論一日10G對所有人都有好大影響, 無頭雞唔只三番四次亂改隻game, beta test都未做好就implement d新野, 次次亂改都搞到成個經濟體系, 人地有意見反對佢從來冇一次聽過, 淨係識加D用黎吸金既野bug又唔整好....(下刪萬字)

佢再唔理玩家淨係顧自己既銀包, 亂反皮亂ban人唔理言論自由, 再唔行動隻Game只會死得快D
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

發表 由 milk tea 周五 3月 04, 2011 9:53 am

其實ADMIN次次咁改法, 我已經no-eye-see. 玩左一年的STR和一個月的冇分別, 積左一年的錢和3個月的又冇分別, WORK SKILLS 咁加唔使講... SOSAD. 不過, 每一次改動, 在不斷SM老手的過程中, 的確縮小左老手和新人距離, 小號和正常人的距離. 其他ONLINE GAME一般係老人SM新手, erepublik 呢方面的問題輕微, 或許遊戲商係通過呢種方法, 吸引新人. Very Happy

erepublik 小號的問題的確要攪攪佢, 但呢班人其身不正, 有咩好幫. 講得出: "If you just started an account in this game, better close this page right now. eRepublik used to be an interesting game, however the owners are not concerned about non-paying players anymore. So if you not ready to pay 100C weekly (at least) - don't even bother to play it."

有人為了新人潮, 頂POST頂左成年, 佢地又去謀殺新人, 幫佢地簽Charter, 咪又係加劇問題...(我係唔信呢班人, 份charter ok, 但呢班人信唔過.) 其實, 佢果幾點"ENOUGH", 大部份都做唔到, 又話要除消CHEAT, 又唔俾ADMIN改經濟MODULE, 又叫ADMIN改之前先得玩家同意. 既得利益的玩家點會同意佢破壞自己利益? unlimited WPs: 有人肯洗真錢, 佢又唔俾佢洗, ADMIN RL分分鐘要找 PART TIME. Very Happy cheat. multi-farming 呢D明顯係玩家問題, 正如出外掛, 你多D report 咪得LOR, 嘈ADMIN有咩用? 如果我係ADMIN的話, 見到呢堆野, 我都唔知其實可以點改... SOSAD

10G 最大的問題, 只係攪黨攪政府, 甚至用小號的人, 唔玩Q5廠, 唔知點俾番其他人. pale 我手上有一間, 可能最後要donate 50日先走得. pale 其實玩家太多, 意見太多, 佢有D有聽, 有D冇聽. 人地反對佢除消油, 石, 結果佢到依家都未攪油石.....又例如V2除消....WORK as manager改5H為10H....50STR SS章變成250STR SS章....treasure map 改番5G....拉遠新手的RANK PT以除消小號潮....等等, 其實好多.....只係以前成堆火雞玩家話唔好俾拿破侖, 而ADMIN冇理, 攪成依家經濟變成咁. SOSAD
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周五 3月 04, 2011 1:39 pm

ADMIN每次改野,都係有人歡喜有人愁
    不過今次因為向免費玩家開刀,所以反應特別大
    吸金係嘈得特別犀利

一人廠係吸金
    但唔算吸好大,而且係一次性,免費玩家都俾得起(包括我)
    所以仲可以忍

無限燒包......呢樣不嬲都話荒謬

醫院幾秒就拜拜......講左解決方法好簡單,就係血量乘10
    ADMIN係都唔聽

清空市場唔係唔得,只要收番晒D多餘貨幣,用G
    但好明顯ADMIN打死都唔會咁做

retreat,MPP,自動attack,報紙只可以發行國內
    呢4樣我冇意見,有好有唔好

每日10G......無錯絕大部分人每日平均transfer少過10G
    但ADMIN冇諗過,有D transfer係冇得平均分開每日做 sosad

ADMIN都有做好野
    例如每日三百包,八個BH,任務,lock左用script打仗
    仲有V2,其實成個idea好有趣,可惜用太多時間
    其實ADMIN可以set個default,雙擊黨set好左幾多個鐘做呢樣幾多個鐘做嗰樣,以後每日一個掣就攪掂
    不過都係得個講字,已經過左
    Leojane
    Leojane
    老散
    老散

文章數 : 17
    警章 : 23
    注冊日期 : 2010-12-29

發表 由 Leojane 周五 3月 04, 2011 3:25 pm

eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653 eRep茉莉花 651653
    BillyHerrington
    BillyHerrington
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

發表 由 BillyHerrington 周五 3月 04, 2011 10:01 pm

like this
    世界性既花生,屌你正呀喂
    高級督察
    高級督察

發表 由 Kotobuki Nanase 周六 3月 05, 2011 9:03 am

最新消息
    十金限制唔只人號,仲有組織號
    包括央行國防部所有組織號無一例外

現在的時間是 周六 9月 21, 2024 12:30 pm