新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+3
TheSpace
MarcoBrian
EddieBalder
7 posters

巴打們, 你地要幫下我呀

EddieBalder
    EddieBalder
    老散
    老散

文章數 : 12
    警章 : 14
    注冊日期 : 2010-11-25

巴打們, 你地要幫下我呀 Empty 巴打們, 你地要幫下我呀

發表 由 EddieBalder 周日 11月 28, 2010 10:43 pm

我弟弟今年18歲,

他和朋友在唱k的時候,剛好有警察巡查,

誰知他朋友立即把身上的k仔丟在地下。

到警察來到的時候,警察問起弟弟,地上那包k是否他的。

年少無知的弟弟,不知后果嚴重,

為了不耽誤明天上班,竟然承認是他的。

然后便被告他藏毒。

事件是發生在7月的,

家里一直不知道,直到8月,監控管上門才知道。

弟弟他昨天上庭,現時被關到壁屋還押所,

現在等各懲教的報告, 到9月18號再上庭判罪,之后正式入獄。

我弟弟是無辜的,可惜他蠢到認罪,

我想問,現在補救還來得及嗎??

請問現時能做些甚麼幫助他?

我是他姐姐,父母的態度就由得他坐監,我很生氣!

無緣無故被背上罪名,還留案底,還要關幾個月半年。

我希望有律師給予我意見,

然后看勝算再打官司,

律師我真的不會找,有名的又很貴..

希望有人能幫我,現留下E-mail: iamjuzkidding@whysoserious.com

我非常需要幫忙!!謝謝!
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

文章數 : 30
    警章 : 38
    注冊日期 : 2010-11-18

巴打們, 你地要幫下我呀 Empty 回復: 巴打們, 你地要幫下我呀

發表 由 MarcoBrian 周日 11月 28, 2010 11:53 pm

不用找有名的, 找區議員, 或律政署的律師幫手
    要求CHECK包丸既手指摸, 前提是他沒有碰過
    但亂認罪呢樣唔擔保唔會被告妨礙師法公正
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 181
    警章 : 199
    注冊日期 : 2010-11-20

巴打們, 你地要幫下我呀 Empty 回復: 巴打們, 你地要幫下我呀

發表 由 TheSpace 周一 11月 29, 2010 7:01 am

你弟弟大過你
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

發表 由 TheSpace 周一 11月 29, 2010 7:01 am

MarcoBrian Lam 寫到:不用找有名的, 找區議員, 或律政署的律師幫手
    u serious u lose
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

發表 由 MarcoBrian 周一 11月 29, 2010 7:01 pm

TheSpace 寫到:
    MarcoBrian Lam 寫到:不用找有名的, 找區議員, 或律政署的律師幫手
    u serious u lose
    pig
    TIAN A-Huo
    TIAN A-Huo
    老散
    老散

文章數 : 18
    警章 : 22
    注冊日期 : 2010-11-21

發表 由 TIAN A-Huo 周一 11月 29, 2010 10:32 pm

老老實實,擺明係特登射個保安員,個保安員只係打份幾千蚊工養家,唔去呃綜援靠自己勞力養家生活,呢d自衣其力既人值得敬佩,做咩仲要俾你地存心用香檳射呀!!相反示威既果班人有d分分鐘先係咬綜援!!個保安員係被僱用佢既保安公司派去中聯辦駐守,又唔係中聯辦裡面既大陸官員,係無辜架!!!
    保安員係受聘於保安公司唔係受聘於中聯辦,佢冇得揀,每個保安都要自食其力養家養仔女,唔似得你食綜援仲大哂打橫行!!而每間大型保安公司都會有中聯辦、英國領使館、美國領使館、日本領使館之類既僱主,因為呢d領使館同中聯辦每幾個月就會更換保安公司以策安全!!
    中聯辦及各國領使館聘保安公司都係用自己國家既錢,中聯辦係用中國政府既錢聘保安公司,而唔係上面有d綜援小學雞高登仔咁無知9up話係用香港政府既公帑,你地綜援小學雞高登仔食既綜援先係香港政府既公帑呀!!
    你班綜援小學雞高登仔去示威冇問題,做咩要特登故意用香檳射濕無辜既打工仔保安員呀!!人地唔靠綜援自食其力養家,好過你班綜援小學雞高登仔靠綜援唔做野多多聲啦!!射濕哂件衫個保安仲要當更到落班先可以換,係咁濕住成10個鐘仲天氣開始冷!!你班綜援小學雞高登仔仲話要起個無辜保安既底,再搞到個無辜保安雞犬不寧!!你班綜援小學雞高登仔有冇人性架!!!
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

發表 由 MarcoBrian 周一 11月 29, 2010 10:38 pm

我開始有少少認真起來了
    SpitKin
    SpitKin
    高級老散
    高級老散

文章數 : 46
    警章 : 59
    注冊日期 : 2010-11-22

發表 由 SpitKin 周一 11月 29, 2010 10:47 pm

amjuzkidding@whysoserious.com
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474

發表 由 Cocacola123 周二 11月 30, 2010 5:56 pm

艦長欺騙了tby....
    TIAN A-Huo
    TIAN A-Huo
    老散
    老散

發表 由 TIAN A-Huo 周三 12月 01, 2010 9:25 pm

屌你老母樓上班仆街仔自己睇完喇爽夠喇大飽眼褔喇就拍拍囉友走左去又唔撚知人地遲早會因為你地依班仆街ge討論而del張圖結果遲少少入黎ge巴打就走撚左寶睇唔撚到最撚大問題係個個睇完都認為自己無責任backup以防人地del張相好撚心你地咪撚咁自私精啦成班睇撚完就係度討論又唔撚貼返張相出黎咁得你地圍內講晒得啦屌真係好撚嬲
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

發表 由 MarcoBrian 周三 12月 01, 2010 10:43 pm

一個逗號都無!
    TheSpace
    雞仔餅
    雞仔餅

發表 由 TheSpace 周三 12月 01, 2010 10:48 pm

TIAN A-Huo 寫到:屌你老母樓上班仆街仔自己睇完喇爽夠喇大飽眼褔喇就拍拍囉友走左去又唔撚知人地遲早會因為你地依班仆街ge討論而del張圖結果遲少少入黎ge巴打就走撚左寶睇唔撚到最撚大問題係個個睇完都認為自己無責任backup以防人地del張相好撚心你地咪撚咁自私精啦成班睇撚完就係度討論又唔撚貼返張相出黎咁得你地圍內講晒得啦屌真係好撚嬲
    操你娘你懂不懂規矩
    EddieBalder
    EddieBalder
    老散
    老散

發表 由 EddieBalder 周三 12月 01, 2010 11:22 pm

TBY
    click here
    btw, 我今年先17
    Space is soooooo clever
    TIAN A-Huo
    TIAN A-Huo
    老散
    老散

發表 由 TIAN A-Huo 周四 12月 02, 2010 8:36 pm

TheSpace 寫到:
    TIAN A-Huo 寫到:屌你老母樓上班仆街仔自己睇完喇爽夠喇大飽眼褔喇就拍拍囉友走左去又唔撚知人地遲早會因為你地依班仆街ge討論而del張圖結果遲少少入黎ge巴打就走撚左寶睇唔撚到最撚大問題係個個睇完都認為自己無責任backup以防人地del張相好撚心你地咪撚咁自私精啦成班睇撚完就係度討論又唔撚貼返張相出黎咁得你地圍內講晒得啦屌真係好撚嬲
    操你娘你懂不懂規矩
    我唔直接去答你, 用例子答
    我頭先去街, 想食野 見到有兩間差唔多係連住既茶餐廳

一間夜晚呢個鐘數係主要賣潮州粉麵, 另一間係車仔麵 潮州粉麵果間係門口睇到 D 麵幾錢碗, 跟野飲/油菜又幾錢(當然係平過就咁叫) 車仔麵果間無得睇係咩價錢

因為我好耐無食過車仔麵, 所以揀左車仔麵 (但係我既習慣係, 唔列明價錢既餐館我係一律唔去, 今次係例外, 係一次好悲哀既例外 )

入到去車仔麵間野 粗幼麵果 D $9 出前一丁 $11 "食送" 貴既 $6, 平既 $5 我食開三 "食送" , 淨係碗麵已經 $28 野飲無得平, $11 凍飲

食就要埋單 $39, 仲未計我計劃叫埋油菜

我再望下佢個 "廚房" (車仔麵通常係o係出面架嘛) 一定唔算係乾淨果隻

我問佢有無平 D 既野呀咁

有, $10 腸份, $10 粉果(佢建議) $10 三隻粉果

我--->即走

跟住去左果間潮州粉麵 雙拼麵 + 油菜 + 野飲 埋單 $35

仲要食左好靚既豬手 三舊有半個拳頭咁大既豬手, (仲要我碗係雙拼麵, 有兩樣 "食送"), 三舊豬手食晒

上面講左乜野, 自己參透下啦
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

發表 由 MarcoBrian 周四 12月 02, 2010 11:01 pm

eddie 17???? 我以為27

阿火, 間野係邊? 睇到好想食 Laughing
    TIAN A-Huo
    TIAN A-Huo
    老散
    老散

發表 由 TIAN A-Huo 周五 12月 03, 2010 10:22 pm

MarcoBrian Lam 寫到:eddie 17???? 我以為27

affraid
    EddieBalder
    EddieBalder
    老散
    老散

發表 由 EddieBalder 周一 12月 06, 2010 1:26 am

MarcoBrian Lam 寫到:eddie 17???? 我以為27

點解會覺得我廿七, sosad
    MarcoBrian
    MarcoBrian
    高級老散
    高級老散

發表 由 MarcoBrian 周一 12月 06, 2010 11:24 am

EddieBalder 寫到:

點解會覺得我廿七, sosad

因為你成熟穩重,有大將之風 clown
    VLKR
    VLKR
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 108
    警章 : 123
    注冊日期 : 2010-11-22

發表 由 VLKR 周一 12月 20, 2010 8:59 pm

從前有一個住係海邊的亞婆,有一日佢見到兩個人跳海,佢去救左其中一個人,而另一個救唔到。咁佢就打999報警。電話一通,
    婆婆:喂!系唔系鳩鳩鳩呀?(婆婆想問系唔999)
    差佬:乜撚野鳩鳩鳩呀?
    婆婆:有人屌"high"丫!(有人跳海)
    差佬:人地屌西關你撚事呀?
    婆婆:一個有鳩,一個無鳩呀!(一個有救,一個冇救)
    差佬:屌西當然要一個有鳩,一個冇鳩嫁啦!!!
    婆婆:無鳩的叫得好大聲丫。
    差佬:叫床丫嘛,糟到你咩!亞婆,你之前食撚左乜野
    婆婆:我今朝食左臭化西(我今朝食左炒花生)
    個差佬聽完之後就cut左佢線。

現在的時間是 周二 五月 21, 2024 2:22 am