新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+6
Kotobuki Nanase
Roger Chan
Bloody hands
Timmy11Wong
70sPoverty
wenove
10 posters

血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人)

wenove
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 141
    警章 : 189
    注冊日期 : 2011-02-17

血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) Empty 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人)

發表 由 wenove 周三 3月 14, 2012 3:05 pm

是咁的,
    某一個晚上,血手係軍事群到話被TB,
    比嘅原因係multi ac,
    佢話佢冇開過,
    咁大家都信佢冇開.
    但佢未BAM之前,收左一個AFK嘅人四萬幾架Q6 TANK,
    佢估可能係呢件事....

過左幾日,TB期限完結,血手開返個AC,
    發覺自己個CNY負左七十幾萬,
    原因係雞仔話呢D TANK不明來歷,作為處分,就要負七十幾萬,
    係幾次交涉之後,
    雞仔開左個OFFER,要血手幾日內清左佢,價格下限係15CNY(MARKET),14.5CNY(DONATE).
    而且唔可以話比其他人知/EREP到講呢件事,如果唔係Deal cancel.
    於是,個兩日應該係高登仔最忙嘅時間,
    為左唔比隻雞發現有其他人知呢單野,
    各個高登仔用螞蟻搬家嘅形式,
    掃走D TANK,然後買返比人....

因為全能嘅高登仔,
    呢件事得以完滿解決.

最後,奉勸一句,求遺產唔係唔得,
    但係,求完仆左街嘅,唔好係到喊,
    仲有,咪諗住為左快手而做左轉世靈童,
    因為,Big Brother is watching you!

wenove 在 周六 4月 28, 2012 4:38 pm 作了第 1 次修改
    70sPoverty
    70sPoverty
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 188
    警章 : 210
    注冊日期 : 2011-02-26

血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) Empty 回復: 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人)

發表 由 70sPoverty 周四 3月 15, 2012 10:42 am

sosad , fuck 9 無頭雞 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 767410
    Timmy11Wong
    Timmy11Wong
    警司
    警司

文章數 : 740
    警章 : 792
    注冊日期 : 2011-03-07

血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) Empty 回復: 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人)

發表 由 Timmy11Wong 周四 3月 15, 2012 3:54 pm

修正以下資料:
    wenove 寫到:是咁的,
    佢話佢冇開過,
    咁大家都信佢冇開.
    但佢未BAM之前,收左一個AFK嘅人二萬幾架Q6 TANK,

原因係雞仔話呢D TANK不明來歷,作為處分,就要負七十幾萬,
    係幾次交涉之後,
    雞仔開左個OFFER,要血手幾日內清左佢,價格下限係15CNY(MARKET),14.5CNY(DONATE).
    而且唔可以話比其他人知/EREP到講呢件事,如果唔係Deal cancel.

因為全能嘅高登仔,
    呢件事得以完滿解決.

因為,Big Brother is watching you!
    高級老散
    高級老散

文章數 : 37
    警章 : 39
    注冊日期 : 2012-01-17

發表 由 Bloody hands 周六 3月 17, 2012 10:26 pm

全能嘅brothers們
    請受小弟一拜
    血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 600328 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 600328 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 600328

小弟RL呢幾日真係得閒死唔得閒病
    而且laptop read唔到OS 又唔見左recovery disc
    都係得忙完之後先搞
    應該要去到24號先得閒上水

而我不知血手是誰
    係個超級毒撚(好似係)

Roger Chan
    Roger Chan
    總督察
    總督察

文章數 : 576
    警章 : 816
    注冊日期 : 2010-12-01

發表 由 Roger Chan 周日 3月 18, 2012 4:29 pm

貪字得個貧,求到遺產第一件事就係上報ADMIN,冇做就自己攞黎
    利申:唔會幫人
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 Kotobuki Nanase 周一 3月 26, 2012 12:54 am

血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 409894
    TS.ARTPOP
    TS.ARTPOP
    見習督察
    見習督察

文章數 : 230
    警章 : 409
    注冊日期 : 2011-03-13

發表 由 TS.ARTPOP 周一 3月 26, 2012 5:21 pm

經驗分享

我唔夠一年前ticket過雞
    問佢接受遺產在遊戲內是否合法
    佢話只要唔係小號就可以

結果我收左4-5個fd總共介乎4x-5x g既遺產都無事發生...
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

文章數 : 340
    警章 : 361

發表 由 oceancalvin 周三 3月 28, 2012 4:39 pm

仆街AMDIN我一定同佢鬥長命 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 767410
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421

發表 由 KK Lau 周六 3月 31, 2012 12:57 am

原來有d 咁ge 花生 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 611575 血手籌旗事件(To 個D求遺產嘅人) 780744 sosad
    Angelmaycry
    Angelmaycry
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 113
    警章 : 155
    注冊日期 : 2011-08-15

發表 由 Angelmaycry 周日 4月 01, 2012 7:40 pm

結果我幫手清咗好多tanks...好似有2x k tanks
    Angelmaycry
    Angelmaycry
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 113
    警章 : 155
    注冊日期 : 2011-08-15

發表 由 Angelmaycry 周日 4月 01, 2012 7:43 pm

Timmy11Wong 寫到:修正以下資料:
    wenove 寫到:是咁的,
    佢話佢冇開過,
    咁大家都信佢冇開.
    但佢未BAM之前,收左一個AFK嘅人萬幾架Q6 TANK,

係幾次交涉之後,

因為全能嘅高登仔,
    呢件事得以完滿解決.

現在的時間是 周二 五月 21, 2024 5:37 am