新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+9
wenove
milk tea
andrewlyh
Dingo0410
KK Lau
70sPoverty
last me
BillyHerrington
ckdot
13 posters

[巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩

ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

[巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩 Empty [巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩

發表 由 ckdot 周日 3月 27, 2011 12:18 am

1.你地心見中既高登黨係咩?
    2.你既政治主張(Game內)?
    3.對於hkg 有咩目標?
    4.你覺得HKG party 點?

ckdot 在 周日 3月 27, 2011 12:24 am 作了第 1 次修改
    ckdot
    見習督察
    見習督察

[巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩 Empty 回復: [巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩

發表 由 ckdot 周日 3月 27, 2011 12:21 am

隨便up
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

[巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩 Empty 回復: [巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩

發表 由 BillyHerrington 周日 3月 27, 2011 12:25 am

一個有j圖(二次元、鬼妹,etc)既地方
    唔洗做總統,唔洗做議長,唔同ec出力,由佢仆街
    自已圍內happy
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周日 3月 27, 2011 12:27 am

其實好簡單,最緊要好玩
    70sPoverty
    70sPoverty
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 188
    警章 : 210
    注冊日期 : 2011-02-26

發表 由 70sPoverty 周日 3月 27, 2011 12:55 am

當然是大家首先有商有量,有什麼事都能口徑一致對外的高登黨
    最好有一個強勢領導的主席 (沒有也無辦法)

其實沒有什麼主張, 在我心目中黨就有如實現世界朋友關係, 用一例子說明如你朋友做錯犯了罪, 你也會同其他熟悉他的朋友達成共識先勸他自首, 勸他不聽才循正式通知警方逮了他, 我為何不立刻打 999 叫警方立刻逮捕他... 因為我仍然當他是朋友。

乜野目標都好, 最緊要有目標有動力, (不過我真的在 m 群聽到有些巴打微言高登黨沒有前途, ec 也沒有前途....sigh)

黨友之間欠緊密而良善的溝通。

P.S. 我這個新人只不過玩了半月, 可能對黨只有表面認識,又或者1999, 如小弟有錯敬希各方長老指正勿屌....
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 KK Lau 周日 3月 27, 2011 1:15 am

太多花生。

無需每次都由高登執政先可以實現政治主張。過去有不少高登人當過內閣,而且也是給力的一份子。可以再培訓更多人參與內閣工作為首要目標。

同上。

總會有人離開有人加入。無論乜野原因,希望留低既都唔好對其他離開既咬住唔放,大家只係遊戲入面立場有衝突,而唔係RL有十怨九仇。

另外賣下廣告:http://www.erepublik.com/en/article/k-files-1-1724457/1/20 [巴打各抒已見]你地心目中既高登黨係咩 784101
    Dingo0410
    Dingo0410
    總督察
    總督察

文章數 : 583
    警章 : 700

發表 由 Dingo0410 周日 3月 27, 2011 3:32 am

好多花生, 但認真既都好多, 最怕d 過份認真既...

對於黨先定還是國先呢個問題, 我認為擺國行先絕對冇問題, 但都要尊重返黨, 任何決定都要先問問其他黨員意見先, 道理就算o係你度都唔係可以打橫行。

改善高登形象。唔少內地玩家對高登執政已經冇乜信心, 其實呢個又唔怪得人。或者慢慢做起, 好似kk咁講要培訓人入內閣, 其實黨都做緊呢d 前期工作, 就係俾新人做議員。但畢竟每個月只有10來人能夠當選, 要令內地人對我地冇咁陌生, 黨或者可以鼓勵力過750先加cnda qq群, 接觸多左, 內地人也不會對高登人感到完全陌生。慢慢, 佢地想找內閣, 或許會記起我地d 人。
    至於長遠黎講, 高登始終都出返屆過得去既總統以及內閣, 一洗頹風。

整體其實算和諧, 整個3月發生很多事, 而呢d 事令大家氣憤, 而家咁樣係正常反應黎je。
    andrewlyh
    andrewlyh
    見習督察
    見習督察

文章數 : 276
    警章 : 355
    注冊日期 : 2011-01-17

發表 由 andrewlyh 周日 3月 27, 2011 4:01 am

香港人既黨

無特別派系, 希望大家和平共處

係時候pick up返一D有系統性既工作, 如教育新人, 黨內機制都未到最完善, 應繼續討論進步。對於執政方面, 暫時應該隨緣, 壯大高登後先再諗

花生, 但大家同聲同氣, 過癮
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

發表 由 milk tea 周日 3月 27, 2011 10:54 am

起初是遊戲招人的地方, 現在是遊戲聚腳的地方. 附屬的m-群是分享rl生活的地方.

不用走稅咁麻煩, 直接能把INCOME 降到2%. (逃稅的工作, 無頭雞已幫我完成了. XD ) 希臘小城邦的小國寡民? 一大群軍人自律性較低, 沒有錢不行; 分開幾個軍團互相的合作性低, 但自律性較強.

我喜歡行商, 而且已經把黨軍招集了, 請找人來接手. 然後, 我可以辦走私團. XD

香港人是太忙, 還是什麼? 沒有其他EC 政黨的活力?
    wenove
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 141
    警章 : 189
    注冊日期 : 2011-02-17

發表 由 wenove 周日 3月 27, 2011 11:25 am

組織性唔嚴密嘅在野黨,具遊俠性質嘅執政黨
    先安內而後攘外,冇好嘅後勤,即使有好嘅軍人,長遠黎講只會有一刹那光輝
    重建核心小姐,每星期就ec/高登黨唔同事情交換及統一對外意見
    花生區

btw,http://www.erepublik.com/en/article/-q1-1-1725033/1/20
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

發表 由 Cocacola123 周日 3月 27, 2011 3:19 pm

心目中既高登黨係咩 ?

咁多問題都係一個答案:

高登仔係咩, 高登黨就係咩了。
    eventide
    見習督察
    見習督察

文章數 : 215
    警章 : 234
    注冊日期 : 2011-01-25

發表 由 eventide 周日 3月 27, 2011 8:45 pm

1.你地心目中既高登黨係咩?
    膠力無邊o既傳膠組織

文化侵略ec

發揚膠大

花生商會
    ckdot
    見習督察
    見習督察

發表 由 ckdot 周一 3月 28, 2011 6:33 pm

pish
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周三 3月 30, 2011 12:56 pm

Cocacola123 寫到:心目中既高登黨係咩 ?

咁多問題都係一個答案:

相反, 如果高登黨沒有建樹的話, 代表高登仔係咩?
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周三 3月 30, 2011 5:44 pm

milk tea 寫到:

咁多問題都係一個答案:

代表高登仔係廢物 cheers
    KK Lau
    KK Lau
    督察
    督察

文章數 : 377
    警章 : 421

發表 由 KK Lau 周三 3月 30, 2011 5:49 pm

last me 寫到:

咁多問題都係一個答案:

sosad
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 周六 4月 02, 2011 1:19 pm

KK Lau 寫到:
    last me 寫到:

咁多問題都係一個答案:

sosad

遊戲jei, 冇話廢唔廢. 遊戲冇所事事, RL可能好勁, 都唔定. Razz
    atracurium
    atracurium
    高級老散
    高級老散

文章數 : 25
    警章 : 27
    年齡 : 42

發表 由 atracurium 周六 4月 02, 2011 3:24 pm

新来的不过写下:

还没混熟的说: No comment. =D

把党军搞好。 每次只看到SMART =.=… 当然也要经商, 有钱就能把党军搞的更大。

oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

文章數 : 340
    警章 : 361

發表 由 oceancalvin 周六 4月 02, 2011 5:29 pm

Support先 !! cheers

現在的時間是 周六 4月 27, 2024 1:33 am