新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

+5
milk tea
BillyHerrington
Cocacola123
realitear
RemiliaYuki
9 posters

[認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件?

RemiliaYuki
    RemiliaYuki
    見習督察
    見習督察

文章數 : 287
    警章 : 383
    注冊日期 : 2010-12-21

[認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? Empty [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件?

發表 由 RemiliaYuki 周二 2月 22, 2011 11:38 pm

我所知道的三點:
    1.時間
    2.人際關係
    3.智慧及交際能力
    4.金錢

其實這些同現實溝女都差不多 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 858376
    祇是可惜我自己都做唔到……特別是第三點 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545
    realitear
    realitear
    沙展
    沙展

文章數 : 51
    警章 : 58
    注冊日期 : 2010-11-28

[認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? Empty 回復: [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件?

發表 由 realitear 周三 2月 23, 2011 12:05 am

人際

我唔覺得你有
    Cocacola123
    Cocacola123
    督察
    督察

文章數 : 368
    警章 : 474
    注冊日期 : 2010-11-20

[認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? Empty 回復: [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件?

發表 由 Cocacola123 周三 2月 23, 2011 12:38 am

我除左時間多少少, 其餘3樣都無... [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 173
    警章 : 213
    注冊日期 : 2011-01-11

發表 由 BillyHerrington 周三 2月 23, 2011 1:27 am

野心同時機,仲有耐性
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823

發表 由 milk tea 周三 2月 23, 2011 1:41 am

RemiliaYuki 寫到:我所知道的三點:
    1.時間
    2.人際關係
    3.智慧及交際能力
    4.金錢

其實這些同現實溝女都差不多 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 858376
    祇是可惜我自己都做唔到……特別是第三點 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545 [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 368545

唔好當PP/CP係目標, 當佢地係手段. 當你有些事情想做, 又只有PP/CP做到, 先去選, 否則, 選到就已經達到目標, 之後都會AFK, 被人369, 實例可見.
    PsyLai
    PsyLai
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 129
    警章 : 182
    注冊日期 : 2010-11-22

發表 由 PsyLai 周三 2月 23, 2011 8:06 am

要上位, 話難一D都唔難, 但係亦一D都唔易; 見你成日問有冇機會上位, 贈你幾句:

要上位, 唔係到選舉前走出黎楚楚可憐同大家話唔知有冇機會可以上位, 而係平時有錢出錢有力出力拍心口擔擔抬抬冰火毒龍鑽咩都做

要上位, 唔係曕前顧後我呢個月RL忙果幾日又唔得冇時間幫手轉個頭成日蒲係M群吹水冇事忙, 而係安排好你既日程盡可能花到時間為黨做事

要上位, 唔係咩都唔敢講睇人面色閃閃縮縮, 而係慢慢建立自己一套想法學會表達溝通與及同人妥協

要上位, 千祈唔可以煩膠小朋友兼夾毒不可奈, 就算唔係靚仔有型起碼都要四四正大方得體挺起胸膛撐起個台型出黎見人

要上位, 最簡單講句四個字就講完 ── 承擔責任

P.S.金盤洗手, 唔好再問我測字, 我D測字同宗教一樣, 只係用黎呃D心靈軟弱既人, 無任何玄學/科學根據, 不值一哂
    Leojane
    Leojane
    老散
    老散

文章數 : 17
    警章 : 23
    注冊日期 : 2010-12-29

發表 由 Leojane 周三 2月 23, 2011 9:23 am

还有一条很重要:抗压力
    Kotobuki Nanase
    Kotobuki Nanase
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534

發表 由 Kotobuki Nanase 周三 2月 23, 2011 10:40 am

先行其言,而後從之
    唔好得個講字,尤其喺9up
    仲有,信言不美
    最唔啱聽既批評往往先係最中肯
    同埋多言多敗
    講野前先經大腦,唔好學cest,愈講愈衰

做過三分鐘PP [認真Post ]我想勝任PP/CP一職,需要咩條件? 727292
    oolongtea
    沙展
    沙展

文章數 : 54
    警章 : 62
    注冊日期 : 2010-11-21

發表 由 oolongtea 周三 2月 23, 2011 11:08 am

做政客就係要學講一大輪似是而非答完等同無答既野出去, 但係又要兜住個圈轉
    千奇唔好好似cest咁有咩就搬哂自己啲辛酸出黎, 無人會可憐的

現在的時間是 周六 4月 27, 2024 10:53 am