新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

5 posters

金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好

Davidpo
    學警
    學警

文章數 : 8
    警章 : 16
    注冊日期 : 2011-03-18

金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好 Empty 金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好

發表 由 Davidpo 周二 3月 22, 2011 12:39 am

而家16lv , 暫時對呢隻game 重係新仔階段
    夠金開工廠,但係為左快升lv 用左好多CNY買野食打仗

而家想開工廠搵些小$$
    但係唔多識玩
    有冇人俾下意見 ?
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好 Empty 回復: 金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好

發表 由 last me 周二 3月 22, 2011 1:39 am

如果我係你就先建小麥廠->包廠先食物自給自足先
    Davidpo
    學警
    學警

金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好 Empty 回復: 金有係有,但係唔夠$ , 開唔開廠好

發表 由 Davidpo 周二 3月 22, 2011 1:47 am

同人地買定自己開好d ? 同人買有冇得改名 ?
    ryan_cps
    高級老散
    高級老散

文章數 : 20
    警章 : 22
    注冊日期 : 2010-12-22

發表 由 ryan_cps 周二 3月 22, 2011 1:53 am

名可以隨時改的
    至於同人買定自己開好
    要睇睇對方廠嘅價格、級數、貨物、出口證等等嚟計算
    Davidpo
    學警
    學警

發表 由 Davidpo 周二 3月 22, 2011 1:55 am

嘩好似好難喎 ... 唔識睇
    last me
    last me
    雞仔餅
    雞仔餅

文章數 : 116
    警章 : 125
    注冊日期 : 2010-12-24

發表 由 last me 周二 3月 22, 2011 2:06 am

自己開或問下有無黨友賣你穩陣,唔好貪果0.幾G買左間廢廠,開1星廠就得
    Davidpo
    學警
    學警

發表 由 Davidpo 周二 3月 22, 2011 2:08 am

都好..有冇人想賣工廠呀 ??
    milk tea
    milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 milk tea 周二 3月 22, 2011 5:29 am

ryan_cps 寫到:名可以隨時改的
    至於同人買定自己開好
    要睇睇對方廠嘅價格、級數、貨物、出口證等等嚟計算

現在工廠沒有貨物和出口證了. SOSAD

如果你買包廠, 直接按入包廠個格. 之後, 有"星"數. 如果你係新手, 只需買1星. 自己開廠都只需10G, 所以無視所有10G以上的包廠. 如果係9.75G 等等, 都得了. 基本上是價低者得.

原料廠仲簡單 (小麥和鐵), 沒有"星"數, 價低者得. 自己開, 一樣係10G.
    Davidpo
    學警
    學警

發表 由 Davidpo 周二 3月 22, 2011 6:12 am

已經開左兩間 可以自己整Q1 food 啦
    Kotobuki Nanase
    Kotobuki Nanase
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534
    注冊日期 : 2010-12-21

發表 由 Kotobuki Nanase 周二 3月 22, 2011 1:30 pm

開一間麥廠+一間Q1包廠
    自給自足

由於出口證跟人號
    唔會再買到廢廠(有冇錯?)
    見到低過10G就買得

現在的時間是 周五 3月 29, 2024 7:16 am