新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

4 posters

有問題呀~幫下手

ArbitraryRevan
    學警
    學警

文章數 : 5
    警章 : 7
    注冊日期 : 2012-08-21

有問題呀~幫下手 Empty 有問題呀~幫下手

發表 由 ArbitraryRevan 周二 8月 21, 2012 11:23 am

今日第2日,照攻略做。每一個鐘打一次仗之後再食包,生產跟唔到做包同買武器。咁消耗法好快用曬CNY同食物,現家用緊CNY去買包同武器!
    我係唔係做錯左?
    份工係Health-10 Gross Salary +88.11 CNY Income Tax -13.22 CNY = 74.89CNY
    3農埸出FOOD RAW,1食物工廠。
    已經冇曬坦克,買槍定TANK好?
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

文章數 : 340
    警章 : 361
    注冊日期 : 2010-12-21

有問題呀~幫下手 Empty 回復: 有問題呀~幫下手

發表 由 oceancalvin 周二 8月 21, 2012 3:18 pm

訓練果PART你有用G ?
    ckdot
    見習督察
    見習督察

文章數 : 220
    警章 : 295
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 ckdot 周二 8月 21, 2012 8:41 pm

買包空手打仗is ok, 火箭炮零件唔好合住 (1合就合哂所有,無得空手打仗)
    火箭炮係新人戰場搶BH用 (一局用幾~十支 就搶到2g)
    學警
    學警

發表 由 ArbitraryRevan 周三 8月 22, 2012 11:31 am

我升級好似快得濟,現家18等,但係第3日關係,力量同食物已經跟唔上,又唔想空身上戰場。我諗我按下MY PLACE D野就算啦。儲下金去升訓練場(剛剛升到2級)
    kenchan_1010
    高級老散
    高級老散

文章數 : 20
    警章 : 22
    注冊日期 : 2011-11-05

發表 由 kenchan_1010 周三 8月 22, 2012 2:19 pm

你可以試下搵D走税工,另外免費訓練場最好升到3級先
    依家有44%,因為每250力就有5G,
    如果唔夠G你可以問上線同D巴打借著先

其實如果真係唔得空手已經好好,
    唔好買Q1槍,好唔掋

如果你遅D可以的話每日做MU任(有一糖一炮)
    不果最好留返黎搶BH,D1好易搶,每局有2G

得閒多D留意下報紙
    有時有D派包派坦
    p.s有咩唔明再問la
    學警
    學警

發表 由 ArbitraryRevan 周四 8月 23, 2012 8:58 am

玩左3日,覺得DAILY ORDER完全係消CNY。為左粒糖,消左400 CNY買武器同包去打25個敵人(現家人地大部分250攻所以上,自己得39)。應該係攻略度講頭10個務先係新手做,頭第幾天儲食物同升生產。
    免費訓練場最好升到3級,唔夠G你可以問上線同D巴打借著先<---剛剛玩左幾日,唔好意思問人拎。
    如果你遅D可以的話每日做MU任(有一糖一炮)<---太遲了
    另外隻GAME太多術語新手根本唔明
    派包派坦的POST<---由第一日玩已經留了3個,只有一個有關巴打唔玩GE POST送左10G比小弟(用左升第2級訓練場)
    高級老散
    高級老散

文章數 : 20
    警章 : 22
    注冊日期 : 2011-11-05

發表 由 kenchan_1010 周五 8月 24, 2012 12:17 am

http://www.erepublik.com/en/article/-1-1979602/1/20
    可以睇下尼篇

現在的時間是 周五 3月 29, 2024 3:45 pm