新eRepublik高登黨論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

4 posters

唔寫自傳,寫展望

Roger Chan
    Roger Chan
    總督察
    總督察

文章數 : 576
    警章 : 816
    注冊日期 : 2010-12-01

唔寫自傳,寫展望 Empty 唔寫自傳,寫展望

發表 由 Roger Chan 周六 4月 28, 2012 12:40 am

基本上我係以前黨史講左好多野,唔會再重覆,但有d可以一講再講

我玩EREPUIBLIK個種心態同中台巴打唔同,我唔會為國而生,為國而戰,更不會創造史詩式戰績
    所以我很噁心有人在KOMICA為台灣國招生,不是RL台灣國,而是沉醉虛疑的國土,如同其他E民族主義者

咁我玩EREPUIBLIK的心態係乜?我將佢看作社交遊戲,不是戰爭遊戲,我不似大陸個班廢青,一睇到你打中國便視你為國賊,認定現實中的你也是骨子裏的差。我罵紫米,YOMAN不是因為賣國,影響國家運作,我罵佢地係因為唔負責任,忽略巴打投給你的血票。你可以玩玩吓唔玩,但你都要講俾我地知,出面辭職都要一個月通知啦,冇理由突然失蹤啦

我在EREPUIBLIK喜歡一個人並不是基於遊戲中的行為,我唔喜歡排斥玩家,呢d小家種動作最為可恥,所以我主動邀請長腿,蛋糕加入反政府陣容,所以我同大部份大陸玩家唔夾。有時候佢地係現實中反而值得一齊模酒杯的人。

tbc............
    oceancalvin
    oceancalvin
    督察
    督察

文章數 : 340
    警章 : 361
    注冊日期 : 2010-12-21

唔寫自傳,寫展望 Empty 回復: 唔寫自傳,寫展望

發表 由 oceancalvin 周六 4月 28, 2012 7:36 pm

Support !
    紫米,YOMAN事件真係搞到好難睇,其他黨承機抽晒水
    果個月真係見盡人面 No
    Yoman Reborn
    Yoman Reborn
    學警
    學警

文章數 : 8
    警章 : 12
    注冊日期 : 2012-04-13

發表 由 Yoman Reborn 周六 4月 28, 2012 8:35 pm

其實呢,當時唔少人都食花生睇我死
    嘅然係咁,點解食花生果個唔可以係我
    我有翻睇上年算我帳嘅會議紀錄
    其實有人提出個問題係咩㗎
    不過亦有人選擇性失明

當一群人令我團火燒起來,我咪同你搏囉
    當同一群人令我團火熄嘅,我咪揸流攤囉
    當一個遊戲令我RL有影响時,我咪quit囉

上兩星期回歸時,我第一個contact就係棍爺
    要批評我而又令我服嘅,亦只有神棍一個
    當我叫救命而無人理我時
    我走亦唔好要我理你地!

就係咁
    Admin可以delete account。以上。
    Bigdoor
    高級老散
    高級老散

文章數 : 27
    警章 : 31
    注冊日期 : 2010-12-20

發表 由 Bigdoor 周六 4月 28, 2012 8:59 pm

原來你有寫過黨史? 有無連結可以比我望望?

現在的時間是 周五 3月 29, 2024 8:58 am